„Už jen nominace na tento republikový šampionát byla obrovským úspěchem, neboť plavci museli v daném období od ledna do června zaplavat na závodech, které se konaly pouze na padesátimetrových bazénech napříč republikou, co nejlepší časy, aby si mohli chuť šampionátu vůbec vyzkoušet,“ řekla Jana Haselbergerová z Plaveckého klubu Litvínov. Podařilo se. Pro Haselbergerovou a Nováka to bylo pod nálepkou dorostu vůbec první mistrovství ČR, kdy jako ti mladší z dvojročníku mladšího dorostu sbírali hlavně zkušenosti a rozkoukávali se mezi českou plaveckou špičkou.

Nejvýraznějšího úspěchu dosáhla Anna Haselbergerová, která absolvovala všechny tři tratě, což znamená 50, 100 i 200 m svého oblíbeného stylu znak. Na dvousetmetrové trati v rozplavbách dokázala posunout hranici osobního rekordu o necelé tři vteřiny směrem dolů a bylo z toho velice překvapivé a parádní osmé postupové místo do finále mladšího dorostu na této trati, které důstojně v samotném finále obhájila. Adam Novák se představil na tratích 50 a 100 m prsa a 100 a 200 m motýl. Adéla Dvořáková zabojovala na tratích 50, 100, 200 m prsa a 200 m motýl.
Litvínovský dorost se připravuje pod trenérským vedením Gabriely Soukupové a Pavla Kadlece.
„Poděkování patří spřáteleným plaveckým oddílům Plavecký klub Most a Ústecká akademie plaveckých sportů, kteří v období odstávky litvínovského bazénu, poskytli možnost trénování našim svěřencům dorostenecké kategorie, před jejich vrcholem sezóny, ve vlastních vodách,“ vyzdvihla důležitou pomoc Haselbergerová.