Situaci během mistrovského víkendu trochu komplikovalo proměnlivé počasí, takže byl trochu problém naladit techniku k optimálním výkonům.

Nigrin ovšem v kvalifikaci zajel na členité trati s velkým převýšením excelentní nejrychlejší čas lehounce pod 1 minutu a 5 sekund. To znamená, že lomský školák zajel své nejrychlejší kolo průměrnou rychlostí 69,24 kilometru v hodině! V první rozjížďce vyhrál, ve druhé přidal stříbrnou pozici a celkově byl vyhodnocen jako první. Janovský po druhém místě z měřeného tréninku zaznamenal jedno druhé a jedno páté místo v bodovaných jízdách a získal tak celkově třetí místo.

„Upřímně řečeno, vidět na konci víkendu hned dva naše jezdce společně na podiu, rozhodně nebylo k zahození. Oba si ve třicetihlavém startovním poli vedli skutečně výborně, odvážně se pouštěli do soubojů a na jejich předjížděcí manévry byla radost koukat," konstatoval po víkendu trenér školáků Ivan Houzák.

Svá želízka v ohni měl tým taky ve třídě Mini 60, kde bojovali Dan Skočdopole, Adam Králík a Martin Danč. V kvalifikaci všichni skončili v první desítce, Králík pak dojel jednou šestý a jednou sedmý, což mu vyneslo body za celkové šesté místo. Danč po dvou osmých místech skončil celkově sedmý. Dan Skočdopole si tentokrát vychutnal hořkost technické smůly, takže z toho bylo až celkové jedenácté místo.

„Taky tohle se v motorsportu stává, ale jedeme dál. Víkend celkově dopadl výborně, Ondra Nigrin je v republikovém mistrovství celkově druhý v průběžném bodování a troufám si tvrdit, že ve dvou následujících podnicích v Sosnové v srpnu a ve Vysokém Mýtě v září má šanci zaútočit na mistrovský titul. Našlápnuto má dobře," dodal trenér.

(dum, vev)