Neuvěřitelných 11 individuálních prvenství vyplavala mostecká starší žákyně Lucie Kolaříková, která tak ovládla všechny disciplíny a prvenství na trati 400m PP (ploutvové plavání) ozdobila ještě překonáním českého rekordu této kategorie o více než 2 sekundy. Nový rekord má nyní hodnotu 3:44,12. Další dva tituly přidala Kolaříková ještě ve štafetách na 4 x 50 m PP a 4 x 100m PP spolu s oddílovými kolegyněmi Ilonou Běhounkovou, Danielou Uhlířovou a Dominikou Srbovou.

„Výše jmenované plavkyně doplnily sbírku mosteckých medailí a zcela tak ovládly tuto kategorii. Daniela Uhlířová si vyplavala dvě stříbrné medaile na 50m BF (krátké ploutve) a 100m PP. Bronzové medaile brala za disciplíny 50m PP a 25 m RP (rychlostní potápění). Ilona Běhounková brala stříbro na trati 200m PP a bronz za disciplínu 200m BF," přiblížil Josef Žižka z mosteckého oddílu.

Mezi stejně starými chlapci vyplaval mostecký Daniel Sedlár pět stříbrných medailí na 50m PP, 400m PP, 25 m RP, 100m RP a 200m BF. Bronzové medaile Daniel vyplaval na tratích 100 a 200m PP.

„Téměř ve všech disciplínách musel Dan vylepšit svá osobní maxima, aby tak výrazného úspěchu dosáhl. Na bronz pak ještě dosáhla štafeta starších žáků ve složení Daniel Sedlár, Martin Jirák, Vojtěch Čížek a Ondřej Jirák," dodal Žižka.

V kategorii mladších žákyň se z mosteckého oddílu nejlépe dařilo Alexandře Pátkové, která vybojovala tituly Mistryně ČR mladších žákyň na tratích 50m a 200m BF, stříbrné medaile v distancích 50m PP, 100m BF a 25 m RP Svou sbírku medailí doplnila Saša bronzem na trati 100m PP a spolu se Štěpánkou Lukaščukovou, Klárou Janošovou a Markem Luskou ve štafetách 4 x 50 resp. 4 x 100 m PP.

V kategorii mladších žáků se na stupně vítězů prosadil Marek Luska, který popřel papírové předpoklady, zabojoval, a vydřel bronzové medaile na tratích 100 m PP a 50, 100 a 200 m BF.

Výbornou formu si z bazénu na volnou vodu přinesly mostecké starší žákyně do prvního kola Českého poháru v dálkovém plavání s ploutvemi, které se konalo v sobotu 14. června na Račickém veslařském kanále.

Mostecké ploutvařky obsadily všechna místa na stupních vítězů trati 1 km v pořadí Lucie Kolaříková, Ilona Běhounková a Dominika Srbová.

Druhé kolo českého poháru v dálkovém plavání, které je zároveň Mistrovstvím ČR v této disciplíně se uskuteční příští sobotu 21. června na Velkém Dářku blízko Žďáru nad Sázavou.