Most se tak v tento den stane těžištěm dostihového sportu v České republice.

„Ještě se bude jednat, ale je to na 99,9 procent jisté, že se poběží v Mostě," řekla Katarína Lapárová z mosteckého hipodromu, kde našli také azyl a ustájení desítky koní právě z chuchelského závodiště.

Mostecká dráha je navíc pro tento dostih na 2 400 metrů s celkovou dotací 2,5 milionu korun, příhodná. Potvrdil to i ředitel Velké Chuchle Petr Drahoš.

„V Mostě je k dispozici prakticky jediná dráha kvality, jaké si derby zaslouží a může zde startovat šestnáct koní jako v Chuchli. Závodiště je krásné a pro diváky to může být zážitek," vyjádřil se pochvalně o hipodromu Drahoš pro ČTK.

Pro fanoušky dostihové sportu tak v mosteckém kalendáři hipodromu přibyl další dostihový den. Celkově jich je letos s Českým derby sedm.

Mostecký hipodrom není jediným sportovištěm v Mostě, které je v Česku oblíbené. Vedle něj se může mluvit také o nově zrekonstruované sportovní hale, kterou si oblíbila ženská házenkářská reprezentace a to především pro její oblíbenost mezi fanoušky a tím také pro nemalou podporu při důležitých zápasech, jako tomu bylo v sobotu, kdy Česky v mostecké hale vybojovaly po deseti letech postup na Mistrovství světa.