Valter Vlk, který za několik dní půjde poprvé do školy, jede svou první sezónu a brzy se stal doslova štikou ve startovním poli nejmenších závodníků. Už od prvních startů zrychloval a během dosavadních podniků už ukořistil hned několik celkových vítězství. Také tentokrát s přehledem vyhrál kvalifikaci a pak ve třech bodovaných jízdách dojel vždy druhý.

Marek Boris Machulda je už ostříleným jezdcem a vyjel si druhou startovní pozici v měřeném tréninku. První závod ale bohužel nedokončil pro technický problém s motokárou. Mechanici ovšem zapracovali a druhý závod pak Marek vyhrál. V superfinále dojel druhý a získal tak i celkově druhé místo na stupni vítězů.

U malého Sebastiena Šťastného v Baby 60 šlo o další vydařený víkend ve znamení dalšího zrychlování oproti předchozím závodním víkendům. Kvalifikaci skončil jako pátý, pak zajel páté a třetí místo v závodech a dvojnásob bodované superfinále dokončil jako čtvrtý. "Byl to pro Sebastiena určitě hodně motivující víkend, protože psychika hraje u kluků taky svoji roli," okomentoval situaci trenér Ivan Houzák. "V harmonogramu podniků Pohár autoklubu na daném okruhu vždy předchází podniku oficiálního Mistrovství České republiky v kartingu, takže slouží i jako příprava techniky i jezdců na šampionát. Technický problém na Markově stroji jsme vyřešili rychle a bez problémů. No a Valter před sebou má určitě zajímavou budoucnost ve vyšších kubaturách," ohodnotil víkend trenér.

Na následující víkend v Sosnové je tedy HKC Racing Team připraven dobře a ve čtvrtek se přesune k České Lípě k boji o další mistrovské body.

Dušan Matouš