Závodu se zúčastnilo družstvo mosteckých juniorek ve složení Karolína Dérerová. Karolína Žižková, Eliška Trollerová. Lucie Kolaříková, Daniela Uhlířová, Ilona Běhounková a Dominika Srbová. Mostecké plavkyně nastoupily do závodu těsně po absolvování náročného letního soustředění zaměřeného především na objemovou přípravu, což mělo spolu s pětihodinovým časovým posunem vliv především na začátku závodu na výkony v bazénu. Přesto mostecké dívky navázaly na úspěchy z celé sezóny a ziskem bodů se posunuly na celkově druhou příčku v hodnocení juniorských ženských družstev světového poháru. Nad síly mosteckých plavkyň tak bylo pouze domácí družstvo Tomského regionu. Z celkového počtu 137 klasifikovaných týmů za mosteckými děvčaty skončilo družstvo polského Delfínku Chodiez. V individuálních závodech byla tradičně nejúspěšnější silná štafeta ve složení Karolína Dérerová, Eliška, Trollerová, Karolína Žižková a Lucie Kolaříková, která vyplavala stříbrnou medaili opět za domácími dívkami.

Výkony, které mostecká děvčata předváděla v průběhu celé sezóny, je v konečném hodnocení světového poháru posunuly vysoko i v hodnocení jednotlivkyň. V konkurenci celkem 437 závodnic z celého světa obsadily Karolína Dérerová čtvrtou, Karolína Žižková pátou a Lucie Kolaříková šestou příčku.

Velmi pozitivním faktem je, že kompletní družstvo zůstává v juniorské kategorii i pro příští ročník a může se pokusit zaútočit na celkové vítězství v sezóně 2017. Vedení oddílu Uhlomost – sport a mostečtí ploutvoví plavci děkují městu Most, Ústeckému kraji a sponzorům za podporu, bez které by nebylo možné podobou akci absolvovat.

Josef Žižka