V nové kategorii Super Rok si Marek vedl skvěle už od kvalifikace, navzdory tomu, že jako jediný ze špičky v souladu s pravidly používal motokáru osazenou pouze zadními brzdami a výsledkem bylo vynikající druhé místo.

Nedělní první jízdu už přesvědčivě vyhrál. Ve druhém závodě byl na vedoucí pozici až do předpolední zatáčky, ale po kontaktu se soupeřem se propadl na čtvrté místo. Do superfinále startoval na základě výsledků dosažených v předchozích jízdách až ze třetího místa, ale po skvělém výkonu se probojoval až do čela a první přijel i do cíle.

Ve třídě Baby 60 obsadil nováček Valter Vlk deváté místo celkově a zopakoval tak své nejlepší umístění letošní sezóny. Sedmý jezdec celkového pořadí vynechal kvůli školním povinnostem páteční trénink a do závodu vstoupil až v průběhu kvalifikační soboty. Trať ve Vysokém Mýtě ale patří k jeho oblíbeným, před rokem a týdnem na ní dosáhl svého prvního vítězství, a po několika zahřívacích kolech už jezdil stabilní časy kolem první desítky. Kvalifikace se mu bohužel nevydařila a výsledkem bylo až dvanácté místo.

V nedělních závodech už Valter zabral a přestože časy stále nebyly ideální, bojovností a jízdou bez větších chyb dokázal urvat ve všech třech jízdách umístění v první desítce. V prvním finále byl desátý, ve druhém dosáhl svého dosud nejlepšího umístění v sezóně a dojel osmý, aby v superfinále obsadil konečnou devátou příčku. V celkové hodnocení sezóny zůstává i nadále první v neoficiálním pořadí nováčků.

Dušan Matouš