„Je to zajímavý soupeř, hlavně ze země, která je v ženské házené asi nejvyspělejší. Tým se loni prezentoval na sedmém místě, letos bohužel, nebo tedy bohudík, všechny zápas prohrál. Zápasy jsme viděli, vím do čeho jdeme. Myslím, že naše šance se zvyšují," prorokuje trenér Dušan Poloz, kterého těší, že jeho celek po ospalém začátku interligy, byť v něm získal plný počet bodů, se ještě více zvedá.

„Poslední zápasy jsou toho důkazem – pohár a interliga. Navíc si myslím, že nám pomůže naše letní zkušenost z Norska. Holky si osahaly norský styl, v naší lize nejsme zvyklí hrát proti takovým týmům. Soustředění v Norsku bylo poučné. V sobotu budeme připraveni v nejlepší formě," hlásí zkušený kouč, který bude také spoléhat na mladou reprezentantku Michaelu Janouškovou.

„Bude to běhavá házená. Trenéři říkají: Nasaďte si před zápasem tretry. Ale já věřím, že máme šanci na postup," glosuje Janoušková, která očekává boj. Stejně jako její spoluhráčka Martina Vysloužilová. Ta nabízí recept, jak Norky eliminovat.

„Základem bude přerušit jejich první a druhou vlnu, v tom jsou dobré. Tudy povede cesta. Pak budeme schopné se měřit s kýmkoliv, včetně Levangeru. Norky jsou technicky hodně vyspělé. V tomhle jsou dál než většina hráček u nás v lize. První kolo v tomto poháru bude jako finále v Challenge Cupu," říká Vysloužilová.

Mostečanky čeká ještě ve středu zápas interligy v Písku. Pak už se budou pln soustředit na sobotu. S Levangerem hrají v mostecké hale od 16.00 hodin.