Máte za sebou rok v dresu BSV Sachsen Zwickau, se kterým Most teď sehrál dva přípravné zápasy. Jak hodnotíte svou uplynulou sezónu?

Byla to pro mě velká zkušenost a jsem vděčná, že jsem mohla být v zahraničním angažmá. Každý by měl využít příležitosti. Jen mě mrzí, že jsem nesplnila cíl, kvůli kterému jsem tam šla, a to postoupit do první ligy. Chtěli se mnou podepsat další smlouvu, ale za ten rok profesionální kariéry jsem přehodnotila své priority.

Odchází se do 2. německé ligy kvůli zkušenostem, nebo pro peníze?

Těžko říct, jak k tomu přistupují ostatní, já jsem chtěla získat zahraniční zkušenosti. Nechtěla jsem vstoupit, jak se říká, do rozjetého vlaku a to rovnou do první ligy. Přála jsem si zažít postup. Bohužel se to nepovedlo.

Jak byste srovnala 2. německou ligu s naší interligou?

Ve 2. německé lize je házená rychlejší, dynamičtější a tvrdší, tím pádem je ve hře více technických chyb. Oproti interlize je hodně individuální, což mi nevyhovovalo. Mám ráda kombinační hru a i pro diváka to musí být pohlednější házená. Uvidíme, jak se interliga za ten rok změnila.

Co rozhodlo o tom, že jste se po roce vrátila zpět do Mostu?

Stýskalo se mi po rodině, příteli a neviděla jsem svou budoucnost ve Zwickau. Možná, kdybych byla mladší, tak dále bojuji se Zwickau o postup a ženu se za kariérou. Ale doma je doma. V Mostě mi nikdy nic nechybělo, jen jsem v budoucnu nechtěla litovat toho, že jsem to nikdy nezkusila.

S Mostem jste podepsala jednoletou smlouvu. Nabídky jste přitom měla i od jiným týmů z interligy. Co rozhodlo pro Most?

Nabídky byly, ale jak už jsem řekla, ,,doma je doma". A proč chodit jinam, když se v Mostě hraje tak kvalitní házená.

Jste teprve v průběhu přípravy, ale jak prozatím hodnotíte nové posily týmu?

Za ten rok, co jsem tu nebyla, jsou v Mostě velké změny. Ale posily i holky, které přišly vloni, jsou kvalitní hráčky. Teď už jen záleží na tom, abychom se na hřišti sehrály a využily každá svých kvalit. I po tak krátké době si troufám říct, že tvoříme dobrý tým, což je v kolektivním sportu důležité. Věřím, že zase Černí andělé ovládnou Českou republiku, po dvou letech Interligu a uslyší o nás i v evropském poháru.

Jaký byl výkon Baníku v domácích přípravných zápasech proti vašemu již bývalému týmu?

K zápasu jsme přistoupily zodpovědně a plnily taktické pokyny trenéra. Technické chyby a nesehranost byly znát, ale to se do začátku sezóny určitě vypiluje. I když to byly přípravné zápasy, užily jsme si je a měly jsme z nich radost.

Proběhlo nějaké hecování s bývalými spoluhráčkami?

Ne, to ne.

Jací byli ve Zwickau fanoušci, jaká byla návštěvnost a atmosféra na zápasech?

Fanoušci byli výborní, ale na mostecké fanoušky neměli! Ve Zwickau jsme hráli v menší hale a přece jen je to velké město s více sporty, takže propagace házené není tak velká. Přesto tam byli věrní fandové a na důležité a atraktivní zápasy přišli i zvědavci, kteří vytvořili skvělou kulisu. Moc se mi líbilo, když klub na poslední zápas zařídil jakýsi bubnový sbor a ten nám vytvořil nezapomenutelnou atmosféru.

Jaké jsou vaše plány nejen na nadcházející házenkářskou sezónu? Chtěla bych si užít každý zápas, jak s týmem na hřišti, tak s fanoušky.

plnit cíle, které jsme si stanovili. To vše prožít ve zdraví a co bude dál, se uvidí.

Josef F. Houžvička