Na druhou stranu není divu. Liberec patří do skupiny oblíbených soupeřů. Už v podzimní části ho Most celkem hladce porazil.
„A proto jsme odjížděli s myšlenkou i v tomto utkání zvítězit. Byli jsme v té nejsilnější možné sestavě i s Filipem Motejlem, který u nás hostuje z první ligy ze Sokola Vršovice,“ popsal trenér Mostu Radoslav Miler.

To se projevilo hned od startovního hvizdu. Po prvním poločase si hosté odnášeli do šatny čtyřbrankový náskok. Chtěli ve druhém dějství soupeře zaskočit ještě větší agresivitou v obraně a rychlejší hrou dopředu, což se jim nakonec dokonale povedlo a na hřišti bylo vidět už jen jedno mužstvo. Hráči Baníku navyšovali skóre ve svůj prospěch až ke konečnému skóre 36:22. Tím si připsali další body do druholigové tabulky.

Česká reprezentace v malé kopané se raduje po triumfu v Tunisu.
Malá kopaná: Šestice Mostečanů pomohla k triumfu na tuniské půdě

„Za zmínku stojí i to, že k této výhře přispěl velkou měrou nestárnoucí předseda klubu Kuba Verner svými osmi zákroky, z nichž bylo pět v jeho prospěch,“ poukázal Miler na netradiční brankářskou roli Jakuba Vernera. V dalším duelu se Most představí v pátek doma od 20.00 hodin proti celku Šťáhlav. Jak vypadá tabulka? Mezi dvanácti celky je Most na šesté příčce se ziskem čtrnácti bodů.