„Všichni se na nejvyšší soutěž hrozně těšíme. Vybojovali jsme si jí a chceme si jí užít, udělat dobré výsledky a hlavně neudělat žádnou ostudu," říká před sobotním startem v Mladé Boleslavi brankář Bivoje Martin Hruška, hrdina postupového tažení z minulé sezony.

Severočechy čeká těžký začátek. První čtyři duely hrají u soupeřů. Jejich hala na Koldumu prochází rekonstrukcí. Poprvé se „doma" představí v pátém kole 18. října, ale hrát se bude v mostecké sportovní hale. I přípravu museli Bivojové uzpůsobit jinak, když na Koldumu kvůli dělníkům hrát nemohli. Využívali sportoviště ve Velebudicích a na Meziboří. Na soustředění vyjeli na nedaleké Klíny.

„Náročné to bylo hlavně z finančního hlediska. Jinak vybavení místních hal je podobné jako u nás," všiml si předseda oddílu Tomáš Arazim.
Litvínov se po postupu Bivoje do nejvyšší soutěže může nyní pyšnit dvěma týmy, které jsou v elitních společnostech. Vedle florbalistů jsou tradičními účastníky extraligy hokejisté litvínovské Vervy – poslední mistři. Tak vysoko zatím Bivojové ale nehledí.

„Postup do play off by byl super," zasní se gólman Hruška. Jak to vidí hrající trenér a obávaný kanonýr Daniel Hulič?

„Play off by bylo fajn, to by znamenalo, že nesestoupíme, ale to se ještě uvidí. Je těžké říkat, jak to bude vypadat. Je to nová soutěž, budeme jí poznávat," dodává Hulič, který je také spokojený s posílením týmu. Přišli dva brankáři a tři hráči do pole. „Takhle jsme si posílení představovali," uzavírá kouč.