Český pohár obhájily díky šesti brankám elitní první formace florbalistky Vítkovic, které v mosteckém finále otočily dramatický zápas s Chodovem a zvítězily 7:5. Druhá nejvýznamnější klubová soutěž vyvrcholila na severu Čech opět po pěti letech.

Držitelky trofeje se musely oklepat z úvodu, ve kterém po pěti minutách prohrávaly 0:2. „Oslabení v úvodu nás rozhodilo, proto jsme nezačaly dobře. Pak jsme zlepšily pohyb a dostaly se do zápasu,“ řekla exliberecká hráčka v dresu Vítkovic Hana Koníčková.

Druhým faktorem byly čtyři góly vítkovické kapitánky Denisy Ferenčíkové, která třemi góly za pět minut vyrovnala na 3:3 a pak udělala za zápasem tečku  dvacet vteřin před koncem trefou při power play. „Teď nám to sype, sehrály jsme se a je to paráda,“ uvedla spokojená autorka čtyř branek Denisa Ferenčíková, která převzala pohár.

„Holky neměly problém jen s nimi, s první vítkovickou formací, chyběl nám lepší pohyb a také důraz,“ litovala chodovská trenérka Michaela Marešová.

Český pohár, finále žen:

Chodov – Vítkovice 5:7 (3:2, 0:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 2. a 53. Tožičková, 5. a 43. Urbánková, 20. Plášková – 18., 19., 24. a 60. Ferenčíková, 40. a 43. Šponiarová, 47. Husková. Rozhodčí: Reichelt, Kostinek. Diváků: 527.

Český pohár, finále žen:

Mladá Boleslav - Vítkovice 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky: Chroust - Rýpar.