„Dostal jsem dvacet klíčků od Ferrari,“ smál se Dávid, když házenkářky přirovnal k vyhlášené značce italských aut.

„Silově jsou holky jinde, je to dobré, jsme spokojení. Házenkářská stránka nám taky jde a je cítit, že jsou holky nadupané, našlapané. Doufám, že to bude vidět v lize a hlavně v poháru,“ přeje si slovenský trenér. Ten se svým týmem letos myslel na Ligu mistrů, ale Most nakonec pozvánku do věhlasné soutěže nedostal.

„Chyběla nám tribuna a kapacita diváků, bohužel pravidla jsou taková a my je nesplnili. S tím musíme žít, ale je dobře, že jdeme v poháru EHF rovnou do druhého kola,“ kvitoval s povděkem Peter Dávid. Další výhodou je fakt, že družstvo mu zůstalo pohromadě, pokračuje i „ranařka“ Dvořáková, která se nechala umluvit, aby nekončila kariéru. Po zranění se vrací zkušená Michaela Borovská. Loučila se jen pivotka Míšová.

„Další posily bereme z mládeže. Naše dorostenky vyhrály ligu, posunuly se zase o kus dál. Je to perfektní, máme tak vyrovnanost ještě větší, i když si samozřejmě uvědomujeme, že mladé holky potřebují čas, ale jsou to obrovské talenty, věříme jim,“ doplnil kouč Severočešek, jehož celek má za sebou dvojzápas s německým vicemistrem z Thüringenu a před sebou další zajímavá měření sil. Výhoda? Přípravné duely se hrají v mostecké hale. „Jsme tři víkendy po sobě doma, odpadá nám cestování. To je dobře, protože se ještě nacestujeme dost,“ má Dávid jasno.