Nejdelší cestu za titulem absolvoval ve váze do 30 kilogramů Dominik Štěpánek. Ten v první den mistrovství složil Adama Uhlíka, když mu vzdal ve druhém kole.

V semifinále si pak Štěpánek poradil s olomouckým Robinem Tokárem a ve finále zničil Filipa Bartůňka z Příbrami. „Dominik byl vyhlášený jako nejtechničtější boxer celého turnaje," potěšilo domácího trenéra Jaroslav Balína. Pavel Rous a Filip Bobek absolvovali každý dva zápasy. Rous ve váze do třiceti kilogramů patří mezi nejlepší v republice. Ziskem titulu to jen potvrdil.

Filip Bobek vstoupil do mistrovství ve velkém stylu. „V semifinále začal velmi tvrdě a rozhodčí utkání po několika úderech ukončil," popsal trenér Balín.

Mostečané si vedle tří mistrovských titulů připsali další tři stříbrné medaile a tři bronzy. Těžkou bitvu pak musel vybojovat stříbrný Michal Chludil, který ve finále váhy do 63 kg nastoupil proti broumovskému Šudovi.

Oba se znají z reprezentace a tak první dvě kola byla vedená hodně takticky, ve třetím kole Šuda přidal a nakonec se také k němu přiklonilo štěstí a bral titul.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na MČR podíleli. Chci poděkovat také mostecké radnici v čele s primátorem panem Paparegou a všem sponzorům," uzavřel mostecký trenér Jaroslav Balín.

MOST NA MČR:
Mistři ČR: D. Štěpánek, P. Rous, F. Bobek.
2. místo: J. Janoušek, J. Karvánek, M. Chludil.
3. místo: T. Kotlář, M. Kotlář, P. Buleca.