Most v tomto utkání nebude motivován pouze snahou o udržení si vedoucího postavení před výběrem Prahy, ale ještě navíc touho po odvetě. Jihlava je totiž jediným celkem, který v prvním ročníku DRFG Superligy malého fotbalu získal mostecký skalp v základní hrací době. Jihlava totiž v polovině října loňského roku dokázala na svém hřišti porazit Most v poměru 5:1.

Jihlava do Mostu dorazí s aktuálně skvělou formou. Na jaře již nastoupila ke čtyřem zápasům a v nich dokázala třikrát zvítězit a pouze jednou podlehla na penalty Praze. Tentokrát se však bude jednat o její první jarní výjezd na hřiště soupeře a je tak otázkou, zda si dokáže svou formu přenést také na venkovní půdu. Přivítá ji totiž Most, který vyhrál všechny své jarní zápasy a to dokonce hned dvakrát venku a dál nekompromisně míří za svým cílem, kterým je výhra v celostátní lize malého fotbalu.

Proto nic neponechává náhodě ani ve své nominaci a znovu staví velmi silný tým. Tentokrát nastoupí v sestavě - Bíro Ondřej "C" - brankář, Haspra Lukáš, Hruštinec Jakub, Karaus Tomáš, Kešner Ladislav, Kopas Zdeněk, Kučera Ladislav, Macko David, Onuščák Dominik, Pyskatý Jan, Režný Tomáš a Wagner Vladimír.

Tuto sestavu k zápasu nominoval mostecký trenér Vojtěch Benda. Toho jsme tradičně požádali o pár slov k tomu, co od nadcházejícího utkání očekává a také k mostecké nominaci.

„Jihlava je aktuálně týmem s velmi dobrou formou. O tom se ostatně mohli přesvědčit i televizní diváci při jejím zápase proti Pardubicím. Je samozřejmě otázkou, zda do Mostu dokáže přivézt svou ideální sestavu včetně několika českých reprezentantů. Na druhou stranu, i pokud by tomu tak nebylo, je třeba ctít její momentální výsledky a nic nepodcenit. V našem prvním střetnutí se Jihlava prezentovala zejména skvělou přechodovou fází zakončovanou hlavně Robinem Demeterem a Radimem Šutou, kteří nám oba vstřelili po dvou gólech. Na toto si budeme muset dát pozor. Přesto jsem si jistý silou a kvalitou mosteckého výběru a věřím, že to budeme my, kdo půjde ze hřiště jako vítěz. Osobně jsem velmi zvědav na spolupráci Ladislava Kučery a Jakuba Hruštince, kteří se v FC Jeptišky skvěle vzájemně doplňují" zahájil svou odpověď Benda.

„V nominaci se objevují dvě zcela nové tváře, právě Ladislav Kučera z FC Jeptišky a Vladimír Wagner z GMS Most. Někteří z tradičních hráčů Mostu se tentokrát nemohou uvolnit ať již z pracovních důvodů či kvůli velkému fotbalu a já jsem se tak rozhodl dát šanci dalším hráčům, kteří v rámci mostecké ligy vykazují vysokou kvalitu. Oba dva by měli bez problémů zapadnout do systému, který od začátku soutěže praktikujeme. Zbytek sestavy je tvořen ověřenými jmény a to včetně dvou hráčů se starty za českou dospělou reprezentaci, Lukáše Haspry a Davida Macka" uzavřel Benda.

Všichni diváci jsou od 14:00 srdečně zváni na hřiště 11. ZŠ Most, kde by střet prvního s třetím měl být zárukou velmi kvalitního představení.

Aleš Janeček