Policie připustila, že na nehodu mělo s největší pravděpodobností vliv počasí. Ráno sněžilo a na silnici se tvořila břečka. Takové divné jaro řidič nepamatují. Co bude dál?

V neděli skončí povinnost mít na autě zimní pneumatiky. Jenže i po 1. dubnu má sněžit. Odborníci proto radí poslechnout zdravý selský rozum: řidiči nemají s výměnou zimních pneumatik za letní vůbec pospíchat.

„Měli by se řídit pudem sebezáchovy. I já se těším na letní pneumatiky, ale zimní zatím nesundám, když je venku tak hnusně," říká Jan Pechout z BESIPu. „Pokud je na jaře zimní počasí, je lepší jezdit se zimními pneumatikami," potvrzuje Václav Bálek, tiskový mluvčí Allianz pojišťovny. Když někdo v dubnu nabourá během sněžení s letními pneumatikami, nemusí se bát, že nedostane peníze. Pojišťovny mohou ale krátit výplaty plnění u havarijních pojistek, pokud budou pneumatiky příčinou nehody.

Podle policie je důležitá hlavně bezpečnost. „Řidiči by měli počasí zohlednit," tvrdí Bartošová.

S letními pneumatikami řidiči brzdí více metrů a vozidlo v zatáčce není moc stabilní. Rizikem jsou v jarní zimě ale i sjeté zimní pneumatiky.