Mostečtí dopravní policisté hledají svědky nehody, která se stala v úterý 2. května na třídě Budovatelů. Tam v 11.30 hodin přecházela vozovku po přechodu pro chodce na zelenou chodkyně od bývalých Báňských staveb směrem k Prioru.

"Když byla téměř u zastávky tramvaje, tak do ní narazilo neznámé osobní vozidlo světlé barvy," uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková. Řidič odbočil z ulice J. Skupy do ulice Budovatelů a z nehody ujel směrem k Centralu. Chodkyně při střetu utrpěla zranění.

Policie.
Mladý muž na zastávce MHD oloupil seniora o batoh

Policie žádá svědky, kteří by k této nehodě mohli poskytnout jakoukoliv informaci, nechť zavolají na linku tísňového volání 158.

Nehod bylo v dubnu víc

Na silnicích okresu Most se v dubnu stalo 107 dopravních nehod, při kterých bylo šest osob zraněno, z toho jeden člověk těžce. Oproti loňskému roku počet dopravních nehod v regionu o 14 vzrostl. V letošním dubnu na silnicích nikdo nezemřel, loni zemřel jeden člověk. Hmotné škody činily téměř čtyři miliony korun, což znamená nárůst o jeden milion korun.

Mezi nejčastější příčiny havárií patřil v uplynulém měsíci nesprávný způsob jízdy. V jedenácti případech bylo na vině nedání přednosti a devětkrát řidiči překročili povolenou rychlost. Nejvíce havarovali řidiči v úterý a pátek, nejméně pak v sobotu a pondělí. Nejčastěji bourali řidiči v době od 10 do 12 hodin. Na místních silnicích policie šetřila 73 kolizí, na silnících I. třídy hlídky řešily 18 dopravních střetů. Jedna osoba byla pod vlivem alkoholu.

Ilustrační foto
Řidič má zákaz řízení až do roku 2022, přesto řídil auto