Letos jste oslavili plnoletost V+V Rock Baru. Znáte nějaký jiný rockový klub, který by měl osmnáctiletou tradici?

Je to rarita a to nejen na Mostecku. Začátkem devadesátých let vznikalo mnoho rockových klubů a barů. Zpravidla ale po roce nebo dvou letech zanikaly. Mladý kluci, kteří je zakládali, čekali, že budou po roce ve vatě. Ale o tom provozování takového klubu není.

Jak to tady vypadalo před osmnácti lety?

V roce 1994 jsem si půjčil milion, abych ze sklepů, kde nebylo nic jiného, než plesnivé zdi, udělal dobrou rockovou hospodu.Taková v Mostě nebyla. S pomocí dvou zedníků, instalatéra a elektrikáře. Odnášel jsem nekonečné množství tun sutí. Dnes je originální jenom podlaha, vše ostatní je předělané. Původně tu byla jen reprodukovaná muzika. První kapela, která tu hrála, byla undergroundová kapela Bratři Karamazovi.

Jaké jsou ohlasy kapel, které tu už hrály?

Všichni se chtějí vracet. Opravdu. A především kvůli skvělému publiku, vše funguje na přátelských vztazích. Některé kapely, které jsou známé i po světě, si k nám jezdí udělat radost. Vrací se do klubíčku, kde začínaly. Takový příklad je i Beatles Revival, patří mezi nejúspěšnější evropské revivalové skupiny. Stalo se mi jen jednou, že kapela odjela pryč. Byla to elektronická kapela složená ze čtyř šamponů, kterým se nelíbilo osvětlení.

Nově jste v baru začali promítat filmy s hudební tématikou. Na jaké filmy se zaměříte?

První promítání máme už za sebou. Potěšilo nás, že dorazilo hodně lidí. S nápadem přišel Míra Kuželka. Chceme promítat dokumenty a filmy o hudbě, které u nás nejsou příliš známé. Příští filmová středa bude patřit snímku Sound City.

Na koho se tento pátek (8. listopadu) mohou lidé těšit?

Přijede k nám kapela z Kralovic Mr.Feelgood. Je složená z bývalých muzikantů ze skupiny Brutus. Hrají tři hodiny rock 'n' rollu, jak převzaté písničky, tak své. Bude to mejdan a tancovačka. A to je přesně to, o co mi jde. Aby lidé dostali zábavu. Těšit se můžou taky na Míšu Šindeláře, který vystoupí 23. listopadu. Má u nás hodně fanoušků. Míša je synem Dědka z Katapultu a hraje i písničky, které mu složil táta. Je to zajímavý, slušný a hezký kluk, lidi na něj chodí rádi. Jako jediný má u nás koncert dvakrát do roka.

Jsi asi první, kdo se mě neptá, kdo ze slavných u nás hrál. (smích)

Kdo ze slavných u tebe v rokáči hrál? (smích)

Začínali u nás Chinaski, Vypsaná fixa, Ready Kirken, klub navštívil Vladimír Mišík, Radim Hladík a další a další.

Budete mít i letos otevřeno o Štědrý den?

To je už tradice. Na Štědrý den máme otevřeno pro rozvedená a osamělá srdce. Od Štědrého dne začíná Vánoční týden, ve kterém vystoupí třeba revivalová skupina Wanastowi Vjeci a další.