První premiérou sezony 2016 v Divadle rozmanitostí bude Kocour v botách v režii Jiřího Jelínka. Dobrodružný příběh divadlo poprvé uvede 5. února v předpremiéře.

"Náš Koucour v botách je rodinnou inscenací v nejlepším slova smyslu. Inspiraci tentokrát inscenační tým hledal v kabaretu, westernu i komiksu, takže nebude nouze o napětí, vtip, ani tématický přesah," sdělila mluvčí divadla Tereza Braumová. 

Kocour se jmenuje Terezka a o osudech hrdinů budou moci rozhodnout diváci. "Kocour v botách poskytne divákům nevšední zážitek. Během každého představení si publikum bude moci na několika místech zvolit cestu, kterou se v následujích okamžicích příběh bude ubírat. Formě, která je velmi zajímavá a oblíbená, se říká po vzoru kinoautomatu: teatrautomat. Každé představení Kocoura v botách tak bude do značné míry jiné a jinak dobrodružné," uvedla mluvčí.

„Baví mě ta bezprostřednost reakcí. Když se dětské publikum nudí, poznáte to hned. Takže chci, aby se bavili, a přitom jim nechci podlézat. Navíc mě baví myslet i na ty rodiče, co sedí vedle, aby si nepřipadali jako "na pohajďe". Baví mě brát to vážně," uvedl režisér Jelínek. 

Kromě klasického příběhu v moderním inscenačním hávu, uvidí diváci celou řadu loutek různých druhů (máňásci, marionety, muppets, stínohra).

Jiří Jelínek je renomovaným a oceňovaným tvůrcem. Pro Most loni režíroval Drakopohádky.

KOCOUR V BOTÁCH

Obsazení:
Jitka Raková
Tereza Karásková
Ivana Čurdová
Petr Čulík
Pavel Zikmund
Tomáš Alferi
Pavel Hendrych
Anne - Francoise Joseph

Scénář: Jiří Jelínek
Režie a texty písní: Jiří Jelínek
Hudba: Tomáš Alferi
Dramaturgie: Jiří Ondra
Scéna, kostýmy, loutky: Bára Čechová
Realizace loutek a kostýmů: Jarmila Nedvědová, Vlastislav Brož, Alena Kočendová

Premiéra: 6. února 2016 v 17:00 v Divadle rozmanitostí
1. předpremiéra – 5. února 2016 v 9:00
2. předpremiéra – 5. února 2016 v 10:30
3. předpremiéra – 6. února 2016 v 10:00