V pátek 2. prosince své fanoušky rozskákala v Lovosicích v relativně novém klubu Pod palubou, v sobotu 3. prosince pak má namířeno ve svém klasickém čtyřčlenném obsazení Dan, Jelen, Mára a Míra do hospůdky U Fírů v Ústí. Turníčko jim vyvrcholí v pátek 9. prosince opět – stejně jako v sobotu U Fírů s ústeckými Real Incident – v Kadani v klubu Pohoda. „Kapelu Real Incident jste mohli potkat i na jejich loňském tour, kde s námi vystupovala spolu s ostatními hosty," ohlíží se Wertex. Po téměř roční pauze je opět ve skvělé formě, v dobré náladě a těší se, až se se svými fanoušky potká na některém ze zmíněných koncertů ve stejném složení, jako loni. Za mikrofonem a kytarou uvidíte Dana, kterého si (ne bezdůvodně) pletou rockeři s Dave Grohlem z Foo Fighters či z Nirvany. Za basovkou uvidíte a uslyšíte Jelena, za sólovou kytarou Dejva a do bicích se opět opře Mára. Nic se nezměnilo.

Nebo snad ano?

„V tomto složení se nám hraje nejlépe a jsme na sebe za těch desítek koncertů a nespočet mejdanů už prostě zvyklí", tvrdí kluci jednohlasně.

Kapela je ze svých koncertů známá především hitem Píchat trávu. Na koncertech hraje převážně staré věci, má je ale údajně předělané do tvrdších a rychlejších verzí. Můžeme se také těšit i na jednu či dvě novinky, které by měly vyjít na jejich novém albu. „Snad už příští rok," kapela naznačuje, ale radši zatím nic neslibuje.


Přijďte si tedy zpříjemnit začínající čas horečného shánění dárků trochou hudby, navštivte některý ze zmíněných klubů. A k bližšímu seznámení s Wertexem kapela zve na svůj facebookový profil WertexUL nebo na Bandzone profil. Jejich hudba vás možná příjemně překvapí a oni mohou získat další věrné příznivce. Na shledanou na koncertech.