Mostecký hudební spolek pořádá podruhé v Mostě akci Open Mic. Jedná se o koncert zvláštního druhu zaměřený na originální tvorbu písničkářů. V hlavní roli je autorská píseň v jednoduché interpretaci člověka na pódiu.

Na pódium může vstoupit každý, kdo chce představit svou tvorbu či svou interpretaci jiných autorů. Open Mic staví na osvědčeném newyorském modelu Greenwich Village šedesátých let, kterým prošla většina písničkářů od bezejmenných zpěváků až po osobnosti světové úrovně. Na pódiu se střídají hudebníci, každý zahraje jednu až tři písničky. K dispozici je mikrofon, kterého se může zmocnit, kdokoli chce prezentovat své umění.

Czech Truck Prix na mosteckém autodromu.
Prestižní Czech Truck Prix získal záštitu ministryně Dostálové

Nesoutěží se v tom, kdo je lepší. Hrají se převážně skladby vlastní, zpívané v jakémkoliv jazyce, žánr nerozhoduje. Mostecký hudební spolek poskytne jak prostory k vystoupením, tak i profesionální zvukové vybavení včetně zvukaře. Opozorňuje však, že přednost mají hudebníci, kteří se předem přihlásí na e-mail rokac.vinohrady@gmail.com nebo pomocí zprávy na Facebooku Rokáče Vinohrady.