Již čtrnáctý ročník kultovního Festivalu Free Tibet se uskuteční v sobotu 20. října v mikulášovickém kulturním domě!

Headliner severočeského festivalu bude partička, pocházející až z Mexika! S charismatickou zpěvačkou Nefftys Los Chilakillerz hraje moderní latinské rytmy doplněné o hip hop a reggae. Zvedne vás ze židlí!

„To jo, jsme z Mexika, ale v současnosti studujeme v Praze. Proto to zase do Mikulášovic nemáme tak daleko," směje se kytarista Ekin.

Název kapely je odvozen od typického a samozřejmě velmi pikantního mexického jídla chilaquiles. Stejně říznou, jakoby omáčkou z chilli papriček skvěle ochucenou muziku hrají i hudebníci z jednoho z nejlidnatějších měst na světě, z Mexico City.

Tibetská vlajka byla na Černé věži.

Konečně Kurtizány

Pro příznivce tvrdé hudby na festivalu zahrají legendární Kurtizány z 25. Avenue v čele s kytaristou a zpěvákem Tomášem Varteckým. Muzikant s gotickou image je člen skupiny Wanastowi Vjecy, přítel zpěvačky Anny K a koncertní kytarista Daniela Landy.

„Kurtizány měly u nás hrát již v roce 2010. Tehdy si ale druhý kytarista těsně před koncertem zlomil ruku. Doufám, že letos už dorazí zdráv," usmíval se pořadatel festivalu Hugo Eminger z občanského sdružení Attack from North.

Lákadlem pro mladé holky i kluky zas budou pop-punkeři Koblížci s hitem Ty a já.

Hard core punk vyznávají Neutral Territory, kteří se dají po více než patnácti letech dohromady jen na toto vystoupení. „Ta chcíplá smrdutá krysa opět mrská ocasem, a to v nejsilnější sestavě! Už se na vás valí řácká dávka dřevního Hard Core Punx! Dorazte," láká na festival zpěvák Neutral Territory Mafi.

Ani letos nebude chybět na festivalu místní stálice Toxic People s komplet novým repertoárem. Zahrají i největší drsňáci večera Area Core z České Lípy!

Jako taneční lahůdky vystoupí zmiňovaní Los Chilakillerz a jihočeští Bags nadupané skáčko s krásnou zpěvačkou Barborou!

Čtyři scény!

„Sedm kapel zahraje sedm různých stylů, takže si na Tibetu každý najde to své. Každopádně všechny kapely jsou zárukou kvality, bude to jeden z nejlepších ročníků Free Tibet," věří, resp. už ví pořadatel i zpěvák Toxic People Býdža.

Na festivalu nebudou chybět ani další scény, jako DJ stage, Chill out nebo Tibet info. Tam najdete děčínskou čajovnu Ve Vlnách a představení sdružení M.O.S.T., které se věnuje Tibetu.

Vstupné je na místě 199 Kč, v předprodeji v rumburském a varnsdorfském knihkupectví Disk je už nyní za 149 korun. Více: web /free-tibet.cz/.

VIX. festival Free Tibet 2012

sobota 20. října, Mikulášovice na Děčínsku

Program:

Hlavní sál:

18.00 - 18.30 Los Chilakillerz
18.50 - 19.20 Neutral Territory
19.40 - 20.20 Bags
20.40 - 21.20 Koblížc!
22.00 - 22.40 Kurtizány z 25. Av.
23.00 - 23.40 Toxic People
00.00 - ????? Area Core

DJ scéna:

STK pirates soundsystem, DJ Ghost, Kewin, Dráb, Liquid Kid, Streach, Mikulky Crew + live hip hop kapela Kodex.

Tibet info:

Čajový klub Ve Vlnách, Informace o Tibetu, foto, video, prospekty, s.o.s. M.O.S.T. výstava a přednáška o tibetských uprchlících v Indii, krámek.

Chill out:

Dj SURTEK a dextr

Vstupné: 149 Kč předprodej knihkupectví Disk, 199 na místě.

Info: www.free-tibet.cz