Jsem romantik, ale léčím se

Jsem romantik, ale léčím seZdroj: DeníkS hlavním hrdinou se rozejde přítelkyně, zároveň přijde i o nejlepšího kamaráda a jeho rodiče se rozvádějí. Trochu moc na jednoho mladíka. To pochopí i Láska, která se rozhodne do jeho osudu zasáhnout, i když by tím měla porušit své zásady… Uspěje?

Gael vždycky věřil, že pravá láska existuje. Teď se s ním ale rozešla holka, rodiče se rozvádějí a on začíná pochybovat. Dokonce samotná Láska uznává, že tady něco zanedbala, a tak mu pošle mu do cesty úžasnou dívku, která má jeho romantickou duši zachránit. Bohužel však zapomene, že její hlavní protivník – Nečekaný zvrat – má s Gaelem své vlastní plány. Dokáže Láska zachránit situaci, nasadit své nejsilnější zbraně, porušit svá vlastní pravidla a nasměrovat Gaelův osud tam, kde ho chce mít?

Knihu Jsem romantik, ale léčím se vydalo nakladatelství Fragment. 

Krev démona

Krev démonaZdroj: DeníkArnošt Vašíček přichází s další knihou, která volně navazuje na dvě předchozí. Na hlavní hrdiny opět čeká napínavé vyšetřování spjaté s historickým tajemstvím. Kdo stojí za sérií bizarních vražd? A jaké má úmysly?

Za bouřlivé noci je na zámku Stráž nad Nežárkou uspořádán tajný magický rituál. Na spiritistickém stolku v Komnatě duchů zůstane uříznutá lidská hlava. Tělo je nalezeno na starém pohanském obětišti v lese. Kromě hlavy mu chybí i pravá ruka. Lidská oběť naznačuje, že kdosi usiloval o přivolání zvlášť temných sil…
Napínavý mystický příběh volně navazuje na úspěšné knihy Ďáblova lest a Ztracená brána. Trojice „vyšetřovatelů“ – doktor Runa, komisař Sumara a inspektorka Šímová se pokouší odhalit, jak souvisí série bizarních vražd s tajemnými středověkými artefakty a templářskými šiframi ukrytými v podivné výzdobě kostela sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci. Zatímco kriminalisté se krůček po krůčku blíží k odhalení rafinovaného vraha, Runa je na stopě nejzáhadnějšímu okultnímu předmětu všech dob. Netuší, že tentokrát bude muset k rozluštění poslední hádanky nasadit život. Anebo možná ještě něco víc.

Knihu Krev démona vydala Edice České televize. 

Muž, který hledal svůj stín

Jsem romantik, ale léčím seZdroj: DeníkDavid Lagercrantz přichází s pátým dílem o hlavní hrdince Lisbeth Salanderová. Ta si aktuálně odpykává svůj trest v ženské věznici, ale dostává se do sporu s vůdkyní věznice. A zároveň vyplouvají na povrch materiály, které vrhají nové světlo na její minulost. 

Lisbeth Salanderová si odpykává trest v ženské věznici Flodberga a snaží se vyhnout konfliktu s ostatními vězeňkyněmi. Když se však zastane mladé ženy bangladéšského původu ze sousední cely, okamžitě ji napadne Benita, nepsaná vůdkyně věznice.
Za Lisbeth přijede na návštěvu její dávný poručník Holger Palmgren a oznámí jí, že získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, které na ní bylo pácháno v dětství. Lisbeth poté požádá novináře Mikaela Blomkvista, aby jí pomohl s pátráním. Stopy je dovedou k jistému Leu Mannheimerovi, zaměstnanému na vysokém postu v Investičních fondech Alfreda Ögrena. Jak je minulost bohatého mladého muže z finančnických kruhů propletena s minulostí Lisbeth Salanderové? A dokáže se Lisbeth postavit stupňujícím se hrozbám Benity a jejího gangu?
David Lagercrantz splétá napínavý příběh o zneužívání moci, otázkách cti a stínech Lisbetina dětství, které ji stále pronásledují.

Knihu Muž, který hledal svůj stín vydalo nakladatelství Host.

Ještě žiju

Ještě žijuZdroj: DeníkPokud máte rádi Phila Collinse, rozhodně si nenechte ujít jeho otevřenou autobiografii. Provede vás svými pády a vrcholy, které zažil během své hudební kariéry a též nahlédnete pod pokličku jeho osobního života. 

Kniha Ještě žiju je Collinsova otevřená, zábavná a nijak nepřibarvená zpověď: sága o skládání a koncertování, vrcholech i pádech, manželstvích a rozvodech, o cestě vzhůru i dopadu až na dno – do čela hitparád i na titulní stránky bulváru. Jako jeden z pouhých tří hudebníků, kteří prodali více než 100 milionů desek se skupinou i v rámci sólové kariéry, je Collins přírodním úkazem, jenž nikdy neztratil svůj talent pro skládání a nahrávání písniček, které berou za srdce posluchače po celém světě. 

Knihu Ještě žiju vydalo nakladatelství Omega. 

Calendar Girl 3

Calendar Girl 3Zdroj: DeníkHlavní hrdinka Mia se vrací na scénu a tetokrát ji čekají tři žhavé, letní měsíce. V každém z nich se ujme jiné role, ale v srpnu ji dožene minulost a v září se bude muset vyrovnat se zhoršujícím se zdravím svého otce…

Během dalších tří žhavých letních měsíců zamíří Mia do Miami, Texasu a svého rodného města Las Vegas. V červenci se stane herečku v hudebním videoklipu hiphopového umělce Antona Santiaga. V srpnu se bude vydávat za dávnou ztracenou sestru ropného magnáta a majitele ranče Maxwella Cunninghama. Tato úloha by pro ni měla být jednoduchá, ale zkomplikuje ji minulost, kterou Mia postupně odkrývá a mění vše, co do té doby znala. V září se vrací do rodného Vegas, kde lidé, kteří jsou jí nejbližší, bojují o život. Otcův zdravotní stav se zhoršil a ani její přítel Wes to nemá lehké. Mia zoufale hledá řešení…

Knihu Calendar Girl 3 vydalo nakladatelství Ikar.

365 pohádek do postýlky

365 pohádek do postýlkyZdroj: DeníkAni na děti jsme nezapomněli. Vydejte se každý den s pohádkou do Disney světa a navštivte své oblíbené hrdiny od disney princezen přes příšerky a závodní auta až po kamarády z Kačerova.

Přečtěte si každý den jednu zábavnou pohádku na motivy filmů společnosti Disney! Navštivte s námi znovu známé světy princezen, korálových rybek, závodních aut, příšerek, hraček, kamarádů z Kačerova a mnoha a mnoha dalších!

Knihu 365 pohádek do postýlky vydalo nakladatelství Egmont.