„Je koncipována jako environmentální instalace. V souboru pěti realizací se motivy přírodních procesů transformují do vizuálně akustických simulací a původní východiska známé skutečnosti se pozměňují v hypotetické modely," popsal „cizí řečí" Tomáš Petermann, mluvčí Fillovky.

„Na pomezí reality a fikce se utváří společný prostor empirického poznání a iluze dynamické reality," uvedl. Zve též na netradiční doprovodný program, prohlídku galerie s multiminikinem v úterý 13. listopadu od 20.30. „Nabídneme popcorn a vítězné filmy 9. ročníku Mezinár. filmového festivalu Fresh Film Fest, zaměřeného na studentskou a debutovou tvorbu," slíbil.

Do 18. listopadu lze navštívit výstavu Ivana Kafky „Míra snesitelnosti" v roudnické Galerii moderního umění. Otevřena je denně mimo pondělí v 10.00 - 12.00 a 13.00 - 17.00. Má i doprovodné programy.

Na podobné akce již láká i Galerie Benedikta Rejta v Lounech. Na grafické dílo Ivana Chatrného zve dospělé i školáky a žáky ZŠ a SŠ. „Díky poučnému i zábavnému animačnímu programu se žáčci i starší studenti seznámí s dílem jedné z významných osobností české výtvarné scény 20. století," zve Jana Zajoncová. Akce jsou zde vždy v úterý v 10.00 a 15.00 či dle domluvy.

Vernisáž výstavy „Zapomenout dýchat" z cyklu Rytmus začne v Galerii Rampa ve 4. patře Fakulty umění a designu v Ústí ve středu v 17.00. Své práce zde představí mj. Eva Burianová, Martin Herold, Martin Marek, Johana Pošová,Tereza Procházková, Jan Rybák, Jana Šprinclová Šašková a Petr Willert, na vernisáži vystoupí taneční skupina Okolo a bude i doprovodný program.