Severočeši oznámili Weissmannův nástup do funkce ve středu. Ke změně je přinutila Hořavova touha působit ve Švédsku, trenér zároveň připustil, že si chce odpočinout od prostředí českého hokeje. "Bylo to docela rychlé. Vše se upeklo v tomto týdnu a nebylo moc času to nějakým způsobem rozebrat, ale s Radimem jsme si samozřejmě už sedli a popovídali si o tom," řekl dnes Weissmann novinářům.

Pokračovat chtějí ve stylu, který nastavili právě Hořava s Rulíkem. "Radim s Milošem tady odvedli velký kus práce a pro mě to nebude vůbec snadné. Já se s tím musím nějakým způsobem seznámit a věřím, že na to navážeme a zvládneme to, přestože to bude hodně těžké," uvedl Weissmann.

Při Hořavově působení u týmu zaznívala na tým Vervy kromě jiného chvála za zlepšenou defenzivu. Rovněž pětapadesátiletý Weissmann, jenž si během aktivní kariéry vyzkoušel post útočníka i obránce, se bude věnovat zadákům.

"Miloše znám a jeho přínos byl na hře vidět. Litvínov i z toho pohledu hrál velice dobrý hokej a ta obrana se určitě zlepšila," připomněl Weissmann, jenž věří, že podobně dobře zafunguje i jeho kooperace s Rulíkem. "Vůbec je tak trochu zvláštní, když po titulu odchází trenér, ale věřím, že to s Radimem zvládneme a vždy se nějak domluvíme," dodal.

Tuší, že v nelehké situaci budou i sami hráči. "Bude to těžké i pro ně. Hlavně z toho pohledu, že nic víc než titul v té extralize není, žádná vyšší meta. Můžete tedy být na této klubové úrovni buď stejní, nebo už pak jen horší," podotkl Weissmann.
Rulík připustil, že původně ze všeho nejvíce věřil možnosti, že se Hořava po absolvování přípravných kempů na severu Evropy, kde pomáhal kamarádovi, do Litvínova vrátí.

"Když jsme skončili a Miloš (Hořava) mi oznámil, že ho oslovila nabídka ze Švédska, tak jsem samozřejmě doufal, že když se všechno rozleží v hlavě a člověk si trošku odpočine, bude mít třeba chuť nám zase znovu pomoct, protože ta spolupráce byla svým způsobem výjimečná," přiznal Rulík.

Brzy však byl nucen vše přehodnotit. "Když jsme se pak v květnu během letní přípravy telefonicky spojili, tak mi oznámil, že už se tam domluvil, že tam bude pracovat celou sezonu. Tím bylo jasné, že v této sezoně už u nás nebude. Od té chvíle jsem musel řešit, koho oslovit."

Věděl, že potřebuje jistotu místo experimentů. "Většinou už jsou v této době trenéři pod smlouvami, takže to nebylo úplně jednoduché, ale jméno Ondry Weissmanna jsem v té hlavě měl, protože se známe a už jsme spolu spolupracovali. A já nechtěl oslovovat někoho, koho bych teprve poznával. Na to není příhodná doba," vysvětlil Rulík, jenž s Weissmannem působil společně u juniorské i seniorské reprezentace.

Čekal už jen na potvrzení, zda Weissmann nebude mezi členy realizačního týmu, které si vyhlédl nový kouč národního týmu Vladimír Vůjtek a nebude tak pokračovat u reprezentace, kde byl asistentem Vladimíra Růžičky. Ten před měsícem a půl rezignoval kvůli korupční aféře.

"Čekal jsem, jak to dopadne v tomto směru. Pak jsme si na to sedli a dohodli se. Jsem rád, že souhlasil a nahradí Miloše Hořavu. Mám tu vizi, abychom pokračovali v cestě, kterou jsme začali," uzavřel Rulík.