I když…
V Pardubicích je letos možné všechno. Vždyť Trličíkův předchůdce Pavel Hynek se pakoval po vítězném zápase s pražskou Slavií.
Každopádně, Východočeši vyběhli s Litvínovem celkem snadno. Před zraky reprezentačního útočníka Tomáše Rolinka, jenž by měl v nejbližší době podepsat s Pardubicemi kontrakt do konce sezony, sehráli skvělou první třetinu. Už po dvaceti vteřinách se šťastně trefil Martin Bartek a domácí to nastartovalo k ofenzivnímu představení.
Litvínovský gólman se mrskal v brankovišti jako vánoční kapr těsně před porážkou, ale dalším brankám ve své síti zabránit nedokázal.

Na konci jedenácté minuty vyjel do blízkosti hostujícího brankoviště Nahodil, s jeho střelou si ještě Franěk poradil, ale na dorážku hromotluka Vašíčka neměl nárok. Důrazný obránce se radoval z první branky v pardubickém dresu a na památku si schoval puk.

Neuběhlo ani pět minut a bylo to 3:0. Střelu Drtiny vyrazil Franěk přímo před Semoráda, jenž zachoval chladnou hlavu a pohotově zakončil do prázdné branky.
Litvínov se v druhé třetině zlepšil, vypracoval si více šancí, ale Salfický držel. V největší příležitosti vychytal v oslabení nadvakrát Baláže.

Až v posledním dějství Salfický kapituloval. Ve 44. minutě Lukeš našel úplně volného Hübla, jenž ranou bez přípravy oprášil litvínovské naděje. Ty však rázně uťal Aleš Píša, když se dostal do brejku a mazácky zakončil mezi betony náhradníka Francouze.

HVĚZDA ZÁPASU: JIŘÍ VAŠÍČEK, obránce Pardubic, (v utkání 1 gól): Postupně se dostává do herní pohody. Proti Litvínovu osvědčil svůj důraz u mantinelu i v předbrankovém prostoru. Navrch přidal jeden gól.

MOMENT ZÁPASU: PROTEST: V 5. minutě část jižní tribuny demonstrativně opustila hlediště a odešla do vestibulu ČEZ Areny. Dala tím tak najevo nespokojenost s předchozími výkony Trličíkova souboru.

Pardubice – Litvínov 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Fakta – branky a nahrávky: 1. Bartek (Somík), 11. Vašíček (Nahodil, Cetkovský), 16. Semorád (Drtina, Cetkovský), 51. Píša – 44. Hübl (Lukeš, Majdan), 52. Ručinský (Černý). Rozhodčí: Polák, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 9127.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický – Benák, Gawryletz, Píša, Vašíček, Kočí, Drtina – Bartek, Somík, Nosek – Starý, Šagát, Zohorna – Radil, Kousal, Buchtele – Semorád, Cetkovský, Nahodil. Trenér: Trličík.

HC Verva Litvínov: Franěk (16. Francouz) – Jareš, Kubát, Stříteský, Martinka, Brejčák, Charousek, Sklenička – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský – Černý, Piroš, Kubinčák – Baláž, Smolka, Pšurný. Trenér: Rosol.