„Projevilo se, že když opravdu hrajeme to, na co ten mančaft připravujeme, tak nám to přináší ovoce. Pak máme brejky, proměňování šancí je už věc z očí do očí. Nám velice dobře zachytal gólman, který nás podržel ve druhé třetině, čímž jsme otupili hrot soupeře. Ve třetí třetině jsme udeřili a podařilo se nám to tam protlačit," byl po utkání spokojen trenér Přerova David Kudělka.

Zubři si těžko mohli přát lepší vstup do zápasu. Dobrý forčeking mladých zlínských posil dostal hosty pod tlak, Novotného ránu pak výborně před bránou tečoval novic v přerovském dresu David Hrazdira, který tak při svém druhém startu za domácí podruhé skóroval. Most hrozil v prvním dějství jen při přesilových hrách.

Slabší chvilky si Hanáci vybrali ve druhé třetině. Mostečtí je dostávali pod tlak, výsledkem bylo vyrovnání z hole Kubinčáka po půlhodině hry.

Při dalších šancích hostů Zubry podržel výborný Šimboch v bráně. Přerovanům se podobně jako v minulém mači v Třebíči příliš nedařily přesilovky, světlou výjimkou byla obrovská šance Sikory, který nastřelil břevno.

„Ve druhé třetině byl soupeř lepší, protože jsme nehráli takticky tak, jak jsme si představovali. Hra byla rozháraná. Projevila se herní nezkušenost a hráči pociťovali nějaký tlak ze strany fanoušků. Vytvářeli si tak tlak na sebe sami. Začali se kupit chyby a soupeř se dostal na koně," přiznal Kudělka.

V poslední části hry na led vyjeli Zubři s odhodláním soupeře zadupat do země a urvat potřebné tři body.

Milan Procházka rozjel ve 42. minutě akci, na jejímž konci byla dorážka Romana Pšurného, který vrátil domácím vedení.

O dvě minuty později ukázal instinkt snipera Vlastimil Dostálek, který si ve velké šanci počínal jako starý mazák. Gól na 3:1 hosty definitivně zlomil.

„První a třetí třetinu jsme nezahráli podle našich představ. Mrzí nás hlavně ta třetí. Druhá byla dobrá, měli jsme tam nasazení, dostali jsme soupeře pod tlak, což se ukázalo a vyrovnali jsme na 1:1. Pak jsme dostali nešťastnou branku na 2:1 a než jsme se vzpamatovali, tak jsme dostali ještě dvě. Pak už bylo po zápase. Rozhodl gól na 3:1," řekl kouč Mostu Josef Řeháček.

Konečnou podobu dal výsledku ještě Jiří Goiš, který podobně jako Pšurný dobře zapracoval na brankovišti a dorazil střelu Šimona Kratochvíla za záda hostujícího brankáře Horáka. V Přerově se tak slaví druhá prvoligová výhra, tentokrát v poměru 4:1.

HC ZUBR Přerov – HC Most 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Hrazdira (Novotný, Goiš), 47. Pšurný (Grof, Procházka), 49. Dostálek (Pšurný), 51. Goiš (Š. Kratochvíl) – 30. Kubinčák (Černý, Baránek). Rozhodčí: Fiala – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 1953.

Přerov: Šimboch – Chmelíř, Grof, Přindiš, Ferenc, Novotný, Šnajnar, Běhal, Pala – Procházka, Pšurný, Dostálek – Popelka, Sikora, Stoklasa – Goiš, Hrazdira, Šťastný – M. Kratochvíl, Král, Š. Kratochvíl. Trenéři: Petr Dočkal, Vladimír Kočara, David Kudělka.

Most: Horák – Zeman, Havelka, Baránek, Černý, Kokeš, Strejček, Hora – Zdeněk, Alinč, Slavíček – Kubinčák, Havlíček, Řehoř – Válek, Smolka, Hanzl – Přeučil, Mical. Trenéři: Josef Řeháček, Lukáš Bednařík, Jan Zachrla.