Třeti branka? K té pomohli hostům sami Hradečtí - brankář Rybár parádně namazal přímo na hůl Rostislava Martynka a ten se nemýlil. Hráči Mountfieldu pak v posledních dvaceti vteřinách duelu ještě dokázali zkorigovat na rozdíl jednoho gólu Džerinšem, na víc už jim ale nezbyl čas. Čtvrtfinále pokračuje druhým zápasem v Hradci v úterý.

Řekli po zápase:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Dostali jsme se první do vedení, ale bohužel jsme ho neudrželi dlouho. Byl tam důležitý moment v naší přesilovce, kdy jsme inkasovali gól po špatném střídání, kdy jsme neodhadli situaci. Soupeř nám odjel do přečíslení dva na jednoho a dal gól. Znervózněli jsme a poznamenalo to výkon v celé druhé třetině, který nebyl dobrý. Ve třetí třetině jsme se zvedli, byli jsme aktivnější v útoku a trošku víc jsme se udrželi na puku. Měli jsme i pár šancí, ale nedokázali jsme vyrovnat a pak jsme ještě inkasovali dost nešťastnou třetí branku. Snížení na 2:3 přišlo pozdě, až 20 vteřin před koncem. Ztratili jsme první utkání a musíme zítra podat lepší výkon."

Radim Rulík (Litvínov): "Inkasovali jsme první, a abychom měli v tom zápase šanci, tak jsme potřebovali první třetinu neprohrát. To se nám podařilo, dali jsme na 1:1, což byl pro naší hru strašně důležité. Potřebovali jsme, aby se Hradec nedostal do nějakého náskoku a neuklidnil se. Druhou třetinu jsme vůbec nesehráli zle a ve třetí jsme to ubojovali. Cesta k vítězství byla, že jsme dali v oslabení z brejku gól. Podařilo se nám naše oslabení sehrát dobře."

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kukumberg (Jaroslav Bednář, Gregorc), 60. Džerinš (Köhler, Šimánek) - 19. Válek (Kubát, J. Doležal), 32. Lukeš, 51. Martynek (K. Pilař, Z. Sklenička). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 0:1.

Sestavy:

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pavlas - Červený, Džerinš, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Litvínov: Janus - Kubát, Sörvik, Gula, F. Pavlík, K. Pilař, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Válek, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Fandové Vervy před odjezdem do Hradce. Teď mají důvod slavit.Zdroj: Vladimír Novotný

Fandové Vervy před odjezdem do Hradce. Teď mají důvod slavit. Budou ho mít i v úterý? Foto: Vladimír Novotný