„Ústecký kraj, který se o nás dobře stará a chtěli bychom mu tímto poděkovat, nám zaplatil soustředění, kde jde hlavně o stmelování kolektivu, není to o tom, že by tady měli kluci dostávat nějakou zabíračku, ale dát především kolektiv dohromady," vysvětlil vedoucí mužstva Jan Bečvář.

Dvě desítky mladíků z Litvínova, Chomutova, Kadaně a Litoměřic cepují trenéři Martin Nosek, Martin Tvrzník a Petr Jíra. Jedná se o projekt VTM Výchova talentované mládeže. Hráči se v rámci reprezentace Ústeckého kraje potkávali celý rok zhruba jednou měsíčně. Absolvovali také různé turnaje. Trenérům pod rukami prošlo na čtyřicet talentů, z nichž vykrystalizovala sestava pro zmíněný krajský turnaj na severu Moravy.

„Pro kluky je to vyvrcholení mládežnického hokeje. Pak už je reprezentace. Na závěrečných turnajích krajů jsou i skauti, kteří hráče sledují a doporučují," doplnil Bečvář.

Výběr kraje 2002:

Lukáš Landa (Litoměřice). Jan Myšák, Jiří Háva, Vojtěch Jonák, Lukáš Stehlík, Prokop Limanovský, Ondřej Baláž, Tomáš Nikl, Jaroslav Fišer, Ondřej Zelenka a Radovan Miškovič (všichni Litvínov). David Petrásek, Michal Gut, Tobiáš Holka, Josef Koláček, Filip Králíček, Dominik Vaněk, Jan Matějka, Alexandr Machyna, Petr Vlach, Stanislav Vrhel (všichni Chomutov). Vojtěch Šilhan (Kadaň).