Podle manažera turnaje Zdeňka Kolmana je pořadatelství takovéto velké mezinárodní série srovnatelné například s nedávnou zimní olympiádou dětí a mládeže.

„Za celou dobu turnajové série se vystřídalo asi 1 700 mladých hokejistů, koncentrovaných na jednom místě, což si myslím, že je podobné například jako když v Mostě byla zimní olympiáda dětí," říká Kolman s tím, že všechny zúčastněné týmy měly jedinečnou možnost konfrontace s jinými herním pojetím nebo jinými metodami přípravy. Ostatně potvrzují to i slova trenéra starších žáků Slovanu Bratislava Michala Hreuse, mimochodem někdejšího extraligového útočníka Litvínova.

„Určitě jsme rádi za každou možnost konfrontace, především pak s českými týmy. V Mostě jsme měli možnost poměřit se i s celky z jiných zemí, což je z našeho pohledu velmi dobré," řekl Hreus s tím, že on sám přivezl do Mostu čerstvé mistry Slovenska. „Díky mezinárodním turnajům pak získávají naši hráči velké zkušenosti, dokážou se více stmelit a v těžkých zápasech dokáží udržet koncentraci proti silným mezinárodním celkům. Z našeho absolutní spokojenost. Navíc, jsme vybojovali třetí místo, což je v takové konkurenci, jaká v Mostě byla skvělé a každá placka, jak se říká, potěší," dodal kouč Slovanu.

Reklama turnaji? Velká bitka, která obletěla svět

Manažer turnaje Zdeněk Kolman se snaží, aby s takovým to velkým mezinárodním podnikem prorazil do celostátních médií, což se ne pokaždé daří. Letos se to podařilo, dokonce i na mezinárodní scénu, díky hromadné rvačce na ledě při turnaji kategorie U16, při níž se kvůli tomu, že mladí hráči běloruského Brestu napadli rozhodčího do rvačky pustili i reprezentanti východoslovenské Liba 11 Hockey Academy. Video s bitkou díky tomu, že jej jako první převzal Mostecký deník a po něm celostátní Deník, v průběhu dvou dní prakticky obletělo celý svět.

Rozhodčí Jakub Čmolík.
Nebýt Košických, tak bych dostal pořádně do držky, říká napadený rozhodčí

„Bohužel, byl to extrém, ale pro turnaj to zase na druhou stranu byla obrovská reklama," řekl Kolman s tím, že je škoda, že sdělovací prostředky vlastně zajímá jenom nějaký extrém a ne to, kdo na turnaji hraje. „V podstatě bylo na turnaji vidět všechno, co ke kvalitnímu mládežnickému hokeji patří. Výborné dramatické zápasy, um jednotlivých hráčů při dovednostních soutěžích a už zmiňovaná bitka na ledě," řekl dále šéf turnaje. Také on celkově hodnotí průběh velice.

„Bylo to moc fajn, přehlídka jednotlivých hokejových stylů a vzájemné měření sil na takovéto mezinárodní úrovni všem, kteří v Mostě a v jednom případě také v Litvínově, nastoupili na led," uzavřel manažer Easter Cupu Zdeněk Kolman, který už teď dává dohromady velikonoční turnaj pro příští rok.