Verva sice dokázala smazat dvougólové manko, v posledním dějství ale rozhodl o vítězství Pirátů, kteří byli opět bez truchlících Růžičků, ve dvojnásobné přesilovce nejproduktivnější muž soutěže Červenka.

„Poslední třetina byla katastrofální. Vůbec jsme nevystřelili na branku, bylo to hrozný. Dokázali jsme vyrovnat a vrátit se do zápasu, ale pak si to zbytečnými chybami zkazíme," zoufal si litvínovský útočník František Gerhát.

„Chtěli jsme tady po nedělních oslavách 70. výročí chomutovského klubu vyhrát a to se nám povedlo. Na Litvínovu je vidět, že není v pohodě. Ale je to tradiční extraligový klub a já jim přeju záchranu," nechal se slyšet gólman Chomutova Jan Strmeň.

Verva doma začala tradičně s elánem, ale z náporu nic nevytěžila. V závěru třetiny naopak udeřili hosté. V čase 15:42 si litvínovský obránce Pavlík vstřelil kuriózní vlastňák, když se rukavicí snažil zamést do bezpečí puk ležící na brankové čáře, jenže ho smolně zasunul do branky. Ještě před první sirénou zvýšil na 2:0 obránce Šidlík, který dostal nabito od Ölveckého a z první propálil gólmana Januse.

Před polovinou zápasu dokázal Litvínov snížit. Ve 27. minutě vstřelil kontaktní gól Gerhát, který v přesilovce dorazil vyraženou střelu Hübla. O šest minut později byl Litvínov odměněný za zvýšenou aktivitu druhým gólem. Pirošovo nahození od mantinelu z ostrého úhlu překvapilo Strmeně a bylo srovnáno – 2:2. Pak hrál Litvínov téměř minutovou přesilovku pěti proti třem a mohl tak dokonat obrat. Domácí soupeře zmáčkli, ale gólman Strmeň proti dvěma gólovkám vytáhl famózní zákroky.

Naopak Piráti ve třetí třetině dvojnásobnou početní výhodou nepohrdli. Vzal to na sebe hvězdný Červenka, který suchým švihem z kruhu strhl vedení zpět na chomutovskou stranu. To na světelné tabuli svítil čas 51:07. Domácí tak měli ještě dost času s výsledkem něco udělat, ale i když hráli přesilovku a v závěru to zkoušeli i bez brankáře, vyrovnat už nedokázali.