„Vyplynulo to ze situace, dostal jsem se před brankáře a on to nečekal. Už se mi párkrát povedlo dát takhle rychlou branku," řekl Peter Jánský. O osm minut později Trvaje propálil parádní trefou veterán Martin Ručinský. V prvních dvou třetinách se domácí prosadili čtyřikrát, ale Hanáci v závěru druhé periody duel zdramatizovali – ve 36. minutě dal gól Buc, o dvě minuty později Marosz.

„Ale naší bolestí je střílet góly. Šance jsme měli, ale bohužel. Musí nám tam spadnout asi nějaká šmudla, protože jinak nevím," kroutil po zápase hlavou olomoucký Michal Diviš. Trenéra Petra Fialu mrzela brzká první branka. „Je to těžké, když hned v patnácté vteřině jsme prohrávali. Dostali jsme se ovšem do zápasu, měli i nějaké šance. Třetí branka, kterou jsme dostali, podle mě rozhodla," dodal Fiala.

Domácí asistent Miloslav Hořava soupeře chválil. „Hrají dobrý hokej. Od půlky druhé třetiny jsme se dostali pod tlak, soupeř skvěle bruslil, další góly nás asi uklidnily. Do konce zápasu už ale soupeř byl lepší," zhodnotil Hořava.