Mladší z bratrské dvojice Hanzlů je s třinácti góly třetím nejlepším střelcem Vervy a čtvrtým nejproduktivnější hráčem týmu. I jeho zásluhou Krušnohorci letos šlapou a usilují o přímou účast ve čtvrtfinále.

Do extraligy jste vstoupil možná až nad očekávání, co?

Přiznám se, že tohle jsem vůbec nečekal. Je to hodně ovlivněno tím, že těžím ze spolupráce s bráchou (Robinem), který mi připravuje gólové pozice a mně se je docela daří zakončovat. Jsem rád, že mi to tak jde.

Díky vám se daří i celému týmu, a Litvínov tak drží strategickou šestou příčku…

Už od začátku sezony chceme být do šestého místa. Kdyby to bylo výš, tak by to byla paráda, ale hlavní je udělat šestku. Momentálně ale na to nepředvádíme výkony.

Už tam není vidět lehkost. Doléhá na vás tlak z blížícího se play off?

Nevím, čím to je. Na začátku se nám hrálo líp, teď se pereme o každý bod. Poslední zápasy nejsou moc dobré, musíme se zvednout a poprat se o šestku.

Do konce základní části zbývá ještě sedm kol. Co bude klíčem pro udržení šestého místa?

Prostě musíme jít do každého zápasu s tím, že chceme urvat body. Musíme totálně změnit přístup.

Nedochází vám už dech?

Nemyslím si, že by nám docházely síly. Je to jen v našich hlavách, nepřistupujeme k tomu tak, jak bychom měli. To musíme změnit, jinak se nám to může pěkně vymstít.

Litvínov letos předvádí parádní hokej a oproti loňské barážové sezoně je to velká proměna. Co to způsobilo?

Já to nemůžu tolik posoudit, protože jsem loni nebyl součástí týmu. Začalo to ale už od letní přípravy, kdy jsem i já pocítil, že to chtějí zkusit jinak. Makalo se na 150 procent a myslím si, že to v úvodu sezony bylo znát. Hráli jsme výborně a udělali jsme vítěznou šňůru. Bohužel ale teď ke konci sezony ty výkony moc nepotvrzujeme.

Během reprezentační pauzy jste se vrátil domů do Ústí a zahrál si exhibici hvězd. Jaké to pro vás bylo?

Jsem rád, že jsem dostal pozvánku a mohl si zahrát s bývalými vynikajícími hráči NHL. Docela mě to překvapilo. Bylo příjemné zahrát si jen tak pro legraci. Je důležité na chvíli vypnout od stresu z ligových zápasů.

Hrál jste v útoku se svým otcem. Jak jste si to užil?

S bráchou v útoku jsem si už zvykl, tak jsem to chtěl změnit. Ještě pár zápasů a myslím, že by to bylo dobrý (smích).