Vy jste ve třech zápasech proti Plzni inkasoval jen dvě branky. Jaký je to pocit proti mistrovi?

Je to super pocit. Je to něco, co vypovídá o té naší hře. Poslední zápasy, co se týká hry dozadu, jsou neskutečné. Tam musím pochválit spoluhráče a trenéry, že nás vedou takovým směrem. Do poloviny zápasu jsem neměl žádnou vážnější práci.

Více práce měl váš protivník v brance Plzně. Nepřekvapilo vás to, že úřadující mistr neudělal tolik vzruchu?

Překvapilo mě to. Čekal jsem od nich více nátlakový hokej, ale na nich bylo jasně vidět, že přijeli dnes bránit a z případné přesilovky, což je jejich nejsilnější stránka, dát nějaký gól. Ale my jsme tam padali do střel a štěstí se přiklonilo na naši stranu.

Do přestávky tak půjdete v dobré náladě. Svátky si užijete?

Je to tak. Máme 46 bodů. Když jsme měli po iks kolech jedenáct bodů, tak to bylo daleko zoufalejší a teď můžeme daleko lépe dýchat, ale tabulka je pořád hodně natláskaná a my musíme hrát pořád stejně dobře, abychom se drželi s elitou a třeba stoupali tabulkou.

Máte vítěznou šňůru. To musí být u vás dobré na psychiku, že?

Před každým zápasem, který jsme hráli, jsme si říkali, že hrajeme o šest bodů. Tam není cesty zpět, musíme dát do každého střetnutí všechno. Teď si můžeme v klidu odpočinout a nabrat sílu do další etapy, která bude mezi Vánocemi a Silvestrem a tam jsou také důležité body a já doufám, že do toho půjdeme stejně jako do těch posledních zápasů.