Hosté přijeli na chemiky z Litvínova dobře připraveni. Rychlost, bruslení a výborně organizovaný útok, to vše bylo příčinou toho, že už na začátku čtvrté minuty otevřel skóre hostující Roman. Toho po třech minutách následoval Štefanka a o další minutu později se trefil i Kvapil.

Malou naději domácím pak sice vykřesal při svém premiérovém startu v letošní sezoně obránce Matěj Stříteský, který svou první brankou oslavil své 19. narozeniny, ale to na oceláře nestačilo. Hned v 11. minutě navíc pojistil vedení Moravanů Hruška.

„První třetina nám vyšla perfektně. Na rozdíl od Litvínova jsme na tom psychicky dobře, protože se nám daří,“ řekl po utkání muž zápasu Marek Kvapil.

Ve druhé třetině se sice hra vyrovnala, ale ani nabídka dvou přesilovek pět na tři nepřiměla Litvínov, aby snížil nepříznivý stav utkání. „Je evidentní, že tým není v herní pohodě. Chybí nám finální zakončení, důkazem je i nezužitkovaná téměř čtyřminutová hra pěti proti třem,“ nechal se slyšet obránce Litvínova Jiří Šlégr.

Ani třetí třetina, bohužel pro domácí, obrat ve skóre nepřinesla. Celek Litvínova prohrál popáté ze šesti zápasů a krize se prohlubuje. „Jak z toho ven? Je potřeba, aby se k tomu každý hráč postavil. Musíme to změnit pílí, tréninkem a co nejlepším přístupem. Po každé další porážce je to ale těžší a těžší,“ uvědomuje si Šlégr.

Litvínov – Vítkovice 1:4

Třetiny: 1:4, 0:0, 0:0

muž zápasu: Marek Kvapil

HC BENZINA Litvínov: Franěk – Šlégr, Kubát, Gureň, Kroupa, Punčochář, Skuhrovec, Švarný, Stříteský – Černý, Reichel, Lukeš – Vopat, Hübl V., Kubinčák – Trávníček, Gerhát, Jánský – Jenáček, Majdan, Bojer. Trenéři: J. Hübl, a J. Kučera.

HC Vítkovice Steel: Štěpánek – Jurečka, Rehák, Voráček, Kuboš, Stehlík, Trnka, Sičák – Varaďa, Burger, P. Hubáček – Ujčík, R. Hruška, Kvapil – Treille, Štefanka, Krenželok – Klimek, Roman, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Branky a nahrávky: 8. Stříteský (V. Hübl) – 4. Roman (Jurečka), 7. Štefanka (Treille), 8. Kvapil (Syčák), 11. Hruška (Stehlík). Rozhodčí: Souček, Turčan – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:9. Osobní trest Trávníček 10 min. Bez využití. Diváci: 4105.