V 38. extraligovém kole podlehla Verva doma Olomouci 1:3, ztratila tak už sedmý zápas v řadě a navíc se ni bodově dotáhly poslední Pardubice.

„Před utkáním si říkáme, že jsme prohráli posledních šest zápasů, jak do toho musíme vletět a dneska prohrajeme posedmé v řadě. Tady prostě musí dvacet chlapů padat a jezdit po držkách, protože jinak nemáme šanci se z toho dostat. Situace je pro nás hodně špatná,“ rozohnil se Jakub zkušený útočník Petružálek a jediný střelec Vervy.

Zmar, tak lze nejlépe vystihnout počínání Vervy. Chemici vyslali na gólmana Konráda 43 střel, ale ujala se jen jedna. Naopak soupeři stačilo na tři góly a tři body jen 20 ran.

Když Petružálek na konci první třetiny snížil na 1:2, fanoušci na Hlinkově stadionu věřili, že je to předzvěst obratu. Jenže ten se nekonal. Zbytek zápasu byl už jen marným dobýváním olomoucké svatyně. V poslední minutě navíc veterán Irgl pečetil výhru Olomouce gólem do prázdné branky.

„Samozřejmě, že po třiceti vteřinách neuznaná branka musela Litvínov ovlivnit, ale zase si myslím, že je to nezbrzdilo a měli celkem i tlak. My jsme se vlastně dokázali prosadit téměř z ničeho,“ přiznal olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík, jehož tým atakuje desítku.

Mostečtí lvi - Draci Bílina 10:1
FOTO: Bílina pod mosteckou palbou: Draci kapitulovali v derby desetkrát