V nedělním 48. kole však Verva nebodovala naplno. O bod ji totiž připravily poslední Karlovy Vary. Litvínov vyhrál 3:2 až prodloužení, vítěznou trefu si připsal obránce Pavlík.

„Já jsem především rád, že jsme dokázali vybojovat vítězství. Je skvělé, že třetí za sebou," oddechl si litvínovský hrdina Filip Pavlík. „Musím ale říct, že Vary byly těžkým soupeřem i na to, že jsou v tabulce poslední. Měli jsme s nimi hodně práce, hrály skvěle," přiznal.

Severočeši znovu uspěli i díky Černému, který se trefil ve všech třech posledních vítězných zápasech. „Že jsem se v posledních zápasech rozstřílel? Ani to nějak nepřeceňuji, hlavně, že se nám daří dělat body. Jednou to tam padne tomu, příště zase někomu jinému. Navíc mám šikovné spoluhráče lajně," culil se Jakub Černý, který ještě přidal asistenci u vítězné branky.

Litvínov doma prohrával od 12. Minuty. Pak Černý ve 33. minutě zavelel k obratu a tři minuty po vyrovnávacím gólu otočil na 2:1 Hübl. Jenže v 50. minutě srovnal Mikulík a zápas poslal do prodloužení. V něm rozhodl o bonusovém bodu pro Litvínov Pavlík, kterého vybídl ke skórování do odkryté klece krásným pasem Černý.

„V každém zápase se snažíme hrát na tři body. Dneska jsme začali opravdu dobře, měli jsme to dobře rozjeté, ale nakonec šel zápas do prodloužení, kde jsme padli. Je to smůla," pokrčil rameny útočník Energie Milan Mikulík.

„Na konci poslední třetiny jsme ještě měli obrovskou šanci zvrátit skóre na naší stranu, ale to se bohužel nepovedlo. Prodloužení je naše noční můra. To nám nejde a to se taky ukázalo," vztekla se karlovarský asistent trenéra Mikuláš Antonik, jehož tým ztratili už šestý zápas v řadě.