Litvínovu nevyšlo vůbec nic. Navíc doplatil na vylučování. První gól inkasoval už v 10. minutě od Škůrka při olomoucké přesilovce pět na tři. I druhý gól na konci druhé třetiny padl v početní převaze Hanáků. A ve 47. minutě přidal Skladný tří branku dokonce ve vlastním oslabení.

„Strašně špatně jsme začali, hned v páté vteřině jsme šli ven a pak se to s námi vezlo. Že dostaneme gól v oslabení, to se může stát, ale nás spíš trápí produktivita dopředu,“ povzdechl si Michael Petrásek, který pochytal 30 střel a byl nejlepším mužem Litvínova.
„Z naší strany to nebyl dobrý zápas. Málo jsme bruslili, měli jsme špatný pohyb. Byly tam i světlé momenty, ale prostě to nebylo ono,“ přidal se slovenský útočník v litvínovských službách Tomáš Matoušek, který na svou extraligovou premiéru nebude vzpomínat v dobrém. 

Hanáci zažili pozoruhodný týden. Po desítce v Plzni vyhráli dvakrát v řadě 3:0. „Nechci říct, že nám pomohla ta hanba v Plzni, ale následující dny byly strašně důležité. Muselo se něco změnit a pro nás je důležité, že jsme si dokázali, že s tímhle stylem můžeme uspět,“ oddechl si olomoucký útočník František Skladaný, který si připsal gól v oslabení a jednu asistenci.

Litvínov – Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Škůrek (Vyrůbalík, Buc), 38. Ostřížek (Skladaný, Herman), 47. Skladaný. Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 248.

Litvínov: Petrásek (Kantor) – Dietz, Sörvik, Kubát, Gula, Baránek, K. Pilař – F. Lukeš, V. Hübl, Jánský – J. Černý, M. Hanzl, Nicholls – Trávníček, Gerhát, M. Hořava – Matoušek, Válek, Jurčík.

Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek, Buc – Burian, R. Vlach, Eberle – Herman, Skladaný, Strapáč – Rác, Jergl, Ostřížek.