„Celý rok jsem v Třinci prakticky nehrál, a tak ke konci sezony bylo jasné, že můj cíl bude jít jinam. Hledal jsem si jinou nabídku. Bylo jich víc, ale Litvínov mě přesvědčil nejvíc, jsem rád, že tady můžu být. Byla to nejlepší varianta," řekl 19letý bek, jenž v minulé sezoně odehrál v nejvyšší soutěži jen 12 zápasů. Nastupoval i v první lize na farmě ve Frýdku-Místku a za Havířov (celkem 36 utkání s bilancí kanadských bodů 1+7) nebo za třinecké juniory.

Na severočeskou výzvu se těší. „Musím předvést kvalitní práci, abych byl pro tým prospěšný. Příprava je hodně náročná, ale baví mě to a dá se zvládnout. Mně letní dřina nevadí, je to něco jiného, takový odpočinek od hokeje," uvedl kladenský rodák, který každý den dojíždí z domova. „To je taky super, jezdíme s Milošem Hořavou. Navíc se těším na souboje se starším bratrem Milanem, s kterým jsme byli v Třinci tři roky. Rád bych pokračoval v reprezentaci, dostal se na druhý pokus na mistrovství světa dvacítek."

Lukáš Doudera, který za mládežnické národní týmy nasbíral dohromady 80 startů, je druhým talentem, který po sezoně 2016/17 opustil klub HC Oceláři Třinec. Ještě před ním se dohodl s Libercem šikovný útočník Lukáš Jašek.

Představenstvo litvínovského klubu na čtvrtečním zasedání schválilo jednání o příchodu norského obránce a kanadského útočníka.