Začátek utkání byl z obou stran opatrný, s postupem času byli ale aktivnější hosté. Slavia měla sice první výhodu přesilové hry, brankář Francouz však žádné složitější situace řešit nemusel. Do první gólové šance se dostal v 11. minutě litvínovský Hübl, ale přestřelil.

Nejproduktivnější hráč soutěže mohl otevřít skóre i při úvodní početní výhodě Vervy, stejně jako dorážející Trávníček ale Furcha nepřekonal. Svoji střeleckou převahu hosté zúročili až na začátku druhé třetině, kdy se v přesilovce prosadil Petružálek a připsal si sedmý gól v desátém zápase po svém návratu do Litvínova.

Slavia měla poté několik příležitostí vyrovnat, aktivní byl zejména Sklenář, ale Francouz si s jeho pokusy poradil stejně jako s bekhendovou střelou Vase, po které maďarský útočník již zvedal ruce. Při Valachově vyloučení měl druhý gól na hokejce Lukeš, Furch však jeho samostatný nájezd zlikvidoval.

Ideální šanci srovnat krok se soupeřem nevyužili Pražané na začátku třetí třetiny, kdy měli výhodu série přesilovek. Dvakrát hráli, 33 respektive 35 sekund, i v pěti proti třem, Francouze však překonat nedokázali. V 50. minutě mohl duel rozhodnout Jánský, Furch byl ale proti a předvedl další spolehlivý zákrok. Litvínov to mrzet nemuselo, neboť vítězství ubránil i při závěrečné dvouminutové power play domácích.

Řekli po zápase:

Josef Beránek (Slavia Praha): "Oba týmy chtěly hrát hlavně zezadu a bylo to na hře vidět. Z našeho pohledu bylo rozhodující, že se nám nepodařilo dát gól v přesilovce pět na tři. Bez gólu se vyhrát nedá."

Radim Rulík (Litvínov): "V první třetině jsme neměli moc šancí, ale chtěli jsme hlavně nedostat branku, což se nám podařilo. Ve druhé třetině jsme využili přesilovku, a když jsme nedostali v oslabení gól, tak to skončilo tímhle hubeným výsledkem. Klidně to ale mohlo skončit i nerozhodně nebo jsme mohli o gól prohrát. Oba gólmani předvedli výborné zákroky a hodně se zasloužili i to, že nepadlo více branek."

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 22. Petružálek (Pavlík). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 4738.

Sestavy:

Slavia: Furch - Knot, König, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, J. Novák, Holub - Kolář, Bednář, Vlasák - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, T. Doležal, J. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo, Štindl, Zeman - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.