Do vedení šli hosté v samotném závěru první třetiny, kdy se prosadil Šimánek. V prostředním dějství dokázal srovnat Hübl a tento stav vydržel až do 54. minuty, kdy dostal přihrávku do jízdy hradecký Dej a střelou do horního růžku nedal Janusovi v litvínovské brance šanci. Verva to v závěru zkusila bez brankáře, ale její tlak vyrovnání nepřinesl.

„Dneska se hrálo v úplně jiných parametrech, domácí byli po celý zápas aktivnější. My jsme se soustředili na defenzívu, ubránili jsme několik oslabení, což bylo pro nás velice příznivé, také dobrá efektivita v zakončení a v neposlední řadě výkony brankáře Patrika Rybára, který nás v rozhodujících momentech podržel," řekl po utkání kouč vítězného týmu Václav Sýkora s tím, že podle něj to bylo ubojované vítězství.

O třetím zápase série čtěte zde: Matný Litvínov promarnil výhodu a doma s Hradcem propadl

„Z naší strany to byl určitě lepší zápas, jak včera. Šance jsme si vytvořili, mužstvo si za tím šlo, ale bohužel … Takové zápasy se stávají, že se nepromění šance, což potom rozhodne o výsledku. A to byl náš dnešní případ, kdybychom dneska nějakou z vyložených šancí proměnili, tak jsme mohli odskočit, ale na to se nehraje. Naše slabá produktivita a pak čtyřminutové vyloučení v poslední třetině, to bylo to, co rozhodlo," dodal k průběhu střetnutí trenér Vervy Radim Rulík.

Série se teď opět stěhuje na led do Hradce Králové.

HC Verva Litvínov – Moutfield HK 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)Branky a nahrávky: 25. V. Hübl (F. Pavlík) – 20. Šimánek (Köhler, T. Knotek), 54. Dej (Jaroslav Bednář, Gregorc).
HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Kubát, Sörvik, F. Pavlík, Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, Frolo – Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – J. Černý, R. Hanzl (A), M. Hanzl – Trávníček (C), K. Reichel, M. Hořava – J. Doležal, Válek, Jurčík.
Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Vydarený (A), Pláněk, Pavlas – Dej, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Picard, Džerinš, Jarůšek – Šimánek (A), T. Knotek, Köhler – R. Pavlík, Dragoun, Nedvídek.
Stav série: Litvínov – Hradec Králové 1:3 na zápasy.