„Robin patřil ke klíčovým hráčům a je to pro nás ztráta. Ale když jsme loni brali Martina do týmu, tak jsme počítali s tím, že Robin jednou odejde a Martin by ho mohl nahradit, protože je to podobný typ hráče. Martin dostane prostor jako jeho bratr a určitě bude mít obrovskou motivaci navázat na loňskou úspěšnou sezonu,“ řekl kouč Radim Rulík na adresu Martin Hanzla, který v nováčkovské sezoně v extralize nasázel 15 gólů, jednou tolik co jeho bratr. 

Litvínovu se zhroutila celá kostra týmu. Kromě Hanzla odešli i gólmanská jednička Janus a klíčoví obránci Pavlík s Pavelkou. Klub na odliv opor reagoval příchodem řady posil. Branku bude strážit Kantor, obranu vyztužili Dietz s Douderou a útok oživí slovenský reprezentant Matoušek s Kanaďanem Nichollsem. Navíc se vrátil Jánský. Další akvizicí by se mohl stát útočník Matai, který je v Litvínově na měsíčním try-outu.  

„Jsem rád, že se nám podařilo získat sedm hráčů, cítil jsem, že je potřeba do mužstva přivést určitý impuls,“ pochvaluje si Rulík. „Až mistrovské zápasy nám ukáží, jestli se nám podařilo ztráty opor nahradit.“

Rulík si hodně slibuje od Nichollse. Už delší dobu toužil po borci ze Severní Ameriky. „V minulosti jsem měl možnost pracovat  s hráči zámořské nátury a mentality, takže jsem si přál přivést kanadského útočníka. Dostali jsme na něj dobré reference, a tak jsme se pro něj rozhodli.“

Kouč žádnou další posilu neshání. „Já už nikoho nehledám, ale pokud by byl k dispozici nějaký dobrý hráč, tak by to stálo za zvážení,“ řekl na webu klubu Rulík, který má k dispozici okolo třiceti hráčů a po dvou týdnech učiní redukci kádru.