Pavle, dnes přišla první porážka v sezoně. Jak jste zápas viděl?

Já můžu hodnotit jen ty první dvě třetiny a ty nebyly dobré z naší strany. Začali jsme špatně, dostali jsme takový smolný gól už ve druhé minutě. Nemohli jsme se do toho dostat, do té hry, kterou jsem předváděli doposud a táhlo se to s námi celé dvě třetiny. Ve třetí třetině jsme se zvedali, což je určitě dobré znamení do dalšího zápasu.

Po dvou třetinách jste opustil branku. Jaký byl důvod?

Dostal jsem čtyři góly za dvě třetiny a tak nějak jsme se na tom domluvili s trenérem Zdendou Orctem. Máme teď nabitý program a myslím, že to byl i dobrý impuls pro tým, protože se kluci zvedli.

Jaký to byl pro vás pocit takhle opustit bránu, protože pro vás tohle nebývá zvykem.

Není to příjemné, nebudu vám nic nalhávat, samozřejmě bych byl radši kdybych tam zůstal a vyhráli jsme. Ćlověk ty situace musí brát tak jak to je a mít hlavu nastavenou stejně jako po vyhraném zápase.

Říkal jste, že jste se do toho nemohli dostat. Může být na vině i pauza, ve které jste hráli jen dva zápasy během čtrnácti dnů?

Bylo to pro nás těžší, protože jsme dva týdny jen trénovali a hráli dva zápasy, to není nic příjemného. Ale teď se ten extraligový vlak zase rozjede a musíme se vrátit k té hře, kterou jsme předváděli doposud.

Liberci určitě také nahrálo, že mělo novéo trenéra. Byla na nich vidět velká chuť.

Samozřejmě, oni předváděli ten hokej, který my jsme hráli doteď a založili to na té bojovnosti a urputnosti, to jim dneska přineslo tři body. Dnes mi přišlo, že jsme nastoupili jako tým, který si myslí, že nemůže prohrát a vymstilo se nám to. Pak když jsme chtěli, tak už nám to nešlo. Pro nás to musí být ponaučení a musíme se vrátit nohama zpátky na zem a zase makat od nuly a sbírat body.

Na druhou stranu to asi nemá cenu hrotit, protože výher tam máte spoustu.

Vůbec ne, sezonu jsme začali výborně. To nás může naopak jen uklidňovat. Z devíti zápasů máme osm výher, to je krásná bilance. Nemůžeme po jedné prohře věšet hlavy. Hodíme to za hlavu a je třeba se po prohraném zápase chovat jako po vyhraném a jet dál.