To, po ne příliš přesvědčivém vystoupení v úvodním ročníku Superligy, dokázalo v tom druhém zásadním způsobem změnit svůj přístup a opanovalo ho naprosto suveréním stylem s náskokem pěti bodů na druhou Prahu.

Zatímco v úvodním ročníku dokázal Most Brno porazit doma i venku, v tom minulém tomu bylo přesně naopak a mostecký výběr má tak aktuálně s Brnem neutrální bilanci 2 – 2. S ohledem na brněnské vystupování v uplynulém ročníku a vzhledem k tomu, že mostečtí cestují dlouhou trasu ven, lze však spíše Brno označit za favorita tohoto střetnutí.

Na druhou stranu je mosteckým stylem aktivní přístup k zápasu a snaha, vynutit si na hřišti hru podle svých pravidel a bude tak jistě zajímavé sledovat, kdo si v nedělním odpoledni (14:00) připíše v Brně body za výhru a kdo bude hřiště opouštět v pozici poraženého.

Most se do Brna, stejně jako před třemi týdny do Olomouce, vypravuje vlakem a úřadující mistry vyzve v sestavě – Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Matyáš David, Nobst Dominik, Popelka Vít, Prokop Michal a Šebek Rostislav.

O zhodnocení blížícího se zápasu jsme požádali mosteckého trenéra, Vojtěcha Bendu.

„Víme, že nás čeká velmi kvalitní a dobře organizovaný soupeř. Sice Brno padlo v prvním kole tohoto ročníku naprosto jasně 0:3 v Praze, ale již ve druhém televizním utkání doma proti Olomouci se diváci mohli na vlastní oči přesvědčit o jeho síle. Ani průběžný výsledek 0:2 brněnské nezlomil a nakonec slavili výhru 3:2“ začal Benda své představení nadcházejícího soupeře.

„Každopádně do Brna vyrážíme sebevědomě. Nominovaná sestava má vysokou kvalitu a já pevně věřím ve schopnosti mých hráčů. Opět jde o prověřená jména s jediným kvalitním nováčkem Michalem Prokopem. Pro cestu jsme se znovu rozhodli využít vlak, což se nám již dvakrát osvědčilo. Hráči přijíždí na zápas méně unaveni a i samotná cesta tam i zpět je mnohem zábavnější, než v případě úmorného cestování po silnici. Vítězství je výrazně oslavováno a případná porážka se v tomto formátu mnohem lépe snáší“ uzavřel své předzápasové s úsměvem vyjádření Benda.

Fanoušci a příznivci mosteckého malého fotbalu tak mohou držet palce svým barvám tuto neděli od dvou hodin odpoledne.

Aleš Janeček