Pro Most jde navíc o ne příliš oblíbeného soupeře, neboť ji z dosavadních čtyř pokusů dokázal porazit pouze jednou a třikrát opouštěl hřiště v roli poraženého. A to včetně loňského pro Most historicky prvního domácího televizního zápasu.

V současném třetím ročníku má zatím Jihlava vyrovnanou bilanci jedné porážky (doma ji vyloupily Pardubice) a jednoho vítězství (venku zdemolovala Příbram v poměru 8:1).

Most půjde do vzájemného střetnutí s bilancí jedné porážky a dvou výher a to včetně cenné výhry na půdě Brna. Má tedy na co navazovat a nyní je nutné tyto tři cenné body zvenku potvrdit právě doma s Jihlavou.

K utkání byla nominována sestava velmi podobná té, která před týdnem dobyla moravskou metropoli. Most nastoupí v tomto složení - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Matyáš David, Nobst Dominik, Popelka Vít, Prokop Michal a Šebek Rostislav.

Litvínov padl v Boleslavi 0:2.
Marodkou oslabený Litvínov nedokázal v Boleslavi bodovat

Pokud jde o Jihlavskou sestavu, tak v té dlouhodobě září jména jako Robin Demeter, Jakub Göth, Radim Šuta či David Kavka (byť ten do Mostu jistě kvůli disciplinárnímu trestu nedorazí). Každopádně první zmíněná trojice je aktuálně v kanadském bodování soutěže na druhém až čtvrtém místě (první je mostecký Martin Boček) a je tak jisté, že do Mostu míří po Blanensku další značně ofenzivně laděný tým.

O zhodnocení nadcházejícího zápasu jsme požádali vedoucího mosteckého výběru, Aleše Janečka.

„Je pravdou, že Jihlava nám dlouhodobě nevyhovuje. Má většinou méně početnou ale o to kvalitnější sestavu a její nejlepší hráči jsou tak téměř neustále na hřišti. Každopádně my se chceme dívat především sami na sebe. Máme teď šňůru dvou vítězství včetně toho posledního z Brna. Navíc jsme doma a není tak na místě přistupovat k nadcházejícímu duelu jinak než sebevědomě,“ zahájil své předzápasové vyjádření Janeček.

V Oblastním muzeu v Mostě instalují putovní výstavu Terakotová armáda
OBRAZEM: Císařští vojáci už přijeli do Mostu. Teď stráží muzeum

„Vzhledem k tomu, že trenéři jen neradi mění vítěznou sestavu, vyběhne na hřiště velmi podobné složení jako v Brně. Jde o kvalitní hráče s velkým ofenzivním potenciálem, což nám ukázalo osm vstřelených gólů v Brně. Pokud se navíc dokážeme vyvarovat chyb v obraně a tradičně zaspaného začátku, pak věřím, že v neděli zvítězíme. Každopádně bych chtěl pozvat diváky a fanoušky mosteckého malého fotbalu na další kvalitní podívanou na hřišti 11. ZŠ,“ zakončil Janeček.

(aj, vev)