Soušští fotbalisté se dostávají do pohody, z posledních dvou duelů vytěžili plný počet šesti bodů a v šestnáctičlenné tabulce jim patří příjemná šestá příčka s jedenácti body. Litvínov, nováček soutěže, zatím tápe. Má na kontě čtyři body a drží se na předposledním místě tabulky. Divize má za sebou šest kol a Litvínov bodoval jen v prvních dvou, pak už vyšel naprázdno.

„V koncovce se trápíme, to chceme zlepšit. Kluci v týdnu makali, uvědomují si, jaký zápas je čeká a že Souš doma body neztrácí. My hlavně chceme odčinit domácí porážku s Nymburkem, která byla zbytečná, klidně jsme mohli vyhrát s osmi vstřelenými brankami, ale prohráli jsme 0:1, bohužel jak jsem řekl, tak v koncovce se trápíme. Doufáme, že se nám to podaří protrhnout," řekl litvínovský trenér Zdeněk Kotalík.

„Nebude to snadný zápas, nelze se koukat na bodové rozestupy obou týmů, ale my hledíme na sebe a chtěli bychom doma potvrdit poslední dvě vítězství. Máme výhodu domácího prostředí. To si myslím, že nám může pomoci. Na druhou stranu kluci z obou týmů se znají. Do zápasu půjdeme s pokorou a respektem k soupeři. Doufám, že lidé uvidí hezký zápas," přidal svůj pohled soušský kouč Pavel Koutenský.

Kanonýr Štípek je při chuti. Zničí také Litvínov?

Poslední dva zápasy – tři góly. Taková je vizitka soušského kapitána Václava Štípka. V šesti odehraných duelech divizní skupiny B se trefil čtyřikrát. Pro defenzivu Litvínovanů bude tento hráč představovat vrcholné nebezpečí. Ale nejen on. Souši se v současnosti daří, pohybuje se ve vrchních patrech tabulky, navíc bude mít dnes výhodu domácího prostředí, kde body rozhodně nerozdává.