V prvním dějství duelu se padesátka diváků branky nedočkala. Blýskat se začalo po obrátce a hned ve 47. minutě, kdy se z povedeného přímého volného kopu prosadila Polívková. Potom se na dlouhou dobu museli diváci opět obejít bez koření fotbalu, aby domácí fotbalistky udeřily dvěma slepenými góly v 82. a 83. minutě. Na rozdíl dvou gólů navyšovala znovu Polívková, která hostující lapačku načapala opět z přímého volného kopu. Třetí branku přidala Králová, když se dokázala prosadit po přesném centru z levé strany hřiště za obranný val od Svobodníkové i přes obklopení obrany z Horní Břízy.

O zápasu již bylo rozhodnuto, ale soušské „číči" přidaly pár dalších příležitostí. V 86. minutě využila chyby hostující gólmanky Vorlíčková, ale její střela z úhlu skončila vedle. O minutu později rozehrávala Souš rohový kop a z voleje kopala pod břevno Svobodníková, její trefu, ale vyrazila brankářka na další roh a Svobodníková i z této akce předvedla stejné zakončení, ale opět narazila na připravenou brankářku.

„Nebylo to jednoduché utkání. Tým Horní Břízy hrál velice dobře v obraně, kdy přes organizovanou obranu jsme se obtížně prosazovali, a soupeř hrozil rychlými brejky. Již v první půli jsme mohli vstřelit branky ze standardních situací, ale vždy nám chyběl krůček nebo jsme selhali v koncovce. Nakonec jsme rozhodli ve 2. půli právě ze standardek, kdy Polívková předvedla krásné zakončení, pro která se chodí na fotbal," hodnotil domácí kouč Ondřej Chlad.

V příštím týdnu zajíždějí hráčky Baníku Souš k zápasu na půdu vedoucí Chyše, kterou se také pokusí připravit o body.

Souš Horní Bříza 3:0 (0:0)

Branky: Polívková 2 (47. a 82. min.) a Králová (83. min.). ŽK: 0-1, bez ČK, 50 diváků.

Sestava Souše: Hůlová Schubertová, Kratinová, Ratajová, Bouřilová Budilová (72. Nováková), Svobodníková, Králová, Tóthová (41. Hejduková) Polívková, Vorlíčková.

(kg, vev)