V přímém přenosu vysílaném ze hřiště 11. ZŠ Most se v pozici hostů představí Jihlava. Ta patří určitě k silnějším týmům Superligy a Most tak kromě samotné složité organizace televizního přenosu nečeká nic jednoduchého ani po sportovní stránce.

Jihlava se loni umístila v rámci premiérového ročníku Superligy na konečném třetím místě právě za druhým Mostem a i letos bude jistě patřit k medailovým kandidátům. Most se pak nutně potřebuje opět vrátit na vítěznou vlnu po dvou porážkách v řadě, kdy nejprve těsně podlehl doma letos mimořádně silnému Brnu a o necelý týden později padl po velkých komplikacích se sestavou na půdě vzdáleného Blanenska.

Mostečtí však i přes aktuálně nelichotivé postavení v tabulce neopouští své medailové ambice, neboť bodové rozestupy jsou mezi jednotlivými týmy poměrně malé. Most má navíc pro závěr druhého ročníku Superligy celkem příznivý los, který chce zúročit minimálně do konečných bronzových medailí.

S Jihlavou má doposud odehrána v Superlize tři utkání, v kterých ji dokázal doma jednou porazit a venku jí dvakrát podlehl, jednou za tři body a jednou až po penaltách, když zápas skončil po základní hrací době remízou.
S ohledem na sportovní prestiž televizního přenosu i s ohledem na výše popsané letošní ambice se mostečtí pokusí postavit jihlavským v co nejsilnější sestavě a trenéra Vojtěcha Bendu tak tentokrát čekají zcela jistě jiné starosti, než řada omluvenek před posledním utkáním proti Blanensku.

Most vyšle do utkání mužstvo ve složení – Bíro Ondřej „C", Plochý Michal – brankáři, Boček Martin, Fišer Antonín ml., Haviar David, Chábera Jakub, Kešner Ladislav, Kopas Zdeněk, Koudelka Matěj, Macko David, Polák Jakub „A" a Režný Tomáš.

Stejně tak lze ale očekávat, že ani hosté nebudou mít problém s nominací na tento zápas. Byť jsou většinou venkovní zápasy u vzdálených soupeřů lehce nepopulární, do televize se silná sestava tvoří snadno i hostujícím týmům. Proto lze očekávat, že i za hosty vyběhne na trávník to nejlepší, čím jihlavský malý fotbal disponuje.
„Přesto, že jsme si vědomi toho, že titul je již asi vzhledem k počtu zbývajících kol ztracen, stále není důvod, nepokusit se o jinou z medailí a udržet tak prapor mosteckého malého fotbalu hodně nahoře. Stále je ve hře patnáct bodů a myslím, že i týmy před námi ještě budou ve vzájemných zápasech ztráce,." řekl vedoucí mosteckého výběru Aleš Janeček.

„V nominaci se tentokrát objevují i nová jména z týmu Jablíčka Chomutov, neboť podle jejich dosavadních výsledků v naší domácí soutěži je evidentní, že zde máme nového silného hráče a bylo by určitě chybou, nezačít postupně zkoušet některé z jejich mimořádných hráčů. Každopádně pevně věříme, že se jak televizním divákům, tak divákům našim přímo v areálu školy představíme v co nejlepším světle a že to budeme my, kdo bude ze hřiště odcházet jako vítěz," uzavřel Janeček.

Každý, kdo chce vidět tuto mimořádnou sportovní událost na vlastní oči, je srdečně zván dne 9. dubna od 10:00 na hřiště 11. ZŠ Most. Speciálně jsou pak zváni rodiče s dětmi, neboť pro děti bude v poločasové přestávce připravena tombola s věcnými cenami.

Aleš Janeček