Kolo zahájilo střetnutí mezi FC Katalánci SWAG a Inseminátors FC. Inseminátors sice dokázali jít do vedení a vyhrát poločas v poměru 2:1, ale ve druhém poločase zvýšili Katalánci obrátky a byli to nakonec oni, kdo slavil výhru 5:2. Vítězství jejich barvám zařídili především Antonín Fišer a Jan Vrba (oba 2+0) a Miroslav Pšenička (1+1). Za Inseminátors v první půli přesně pálili Martin Boček a Pavel Jarolím (oba 1+0).

Následovala výhra Hospody ULITA nad mužstvem Kosmos ve výši 6:3. O hned čtyři góly vítězů se zasloužil Vít Popelka (3+1). Dvěma kanadskými body jeho snahu podpořili Antonín Harzer (2+0) a Martin Pučok (1+1). Všechny tři góly poražených nesou podpis Martina Johanise (1+2).

Třetím zápasem dne byla již zmiňovaná demolice týmu proOFFICE ze strany výborně hrajících Jablíček Chomutov. Jablíčka svého soupeře svírala od prvních minut a jejich útočné snažení se zastavilo na konečné hodnotě 17:0. Hned devět kanadských bodů si v tomto zápase připsal Tomáš Banovič a stal se tak bodujícím kola (4+5). Rovněž střelec kola se rekrutoval z tohoto zápasu a stal se jím čerstvý mostecký reprezentant v celostátní Superlize, David Haviar. Ten pálil přesně hned šestkrát a jednou asistoval. Sedmi body se mu vyrovnal jeho spoluhráč Marek Chaloupka (2+5). Výrazněji se v dresu Jablíček prosadil ještě Jan Kopta (3+1).

Předposledním střetnutím kola byl vyrovnaný zápas mezi Gamblers Most a GMS Most. V něm nakonec Gambleři zvítězili 4:3 po poločase 2:0. Těsnou výhru favorita zajistili především dvoubodoví David Hosnedl (2+0) a Petr Hlaváček a Ondřej Bíro z pozice gólmana (oba 0+2). Poražené táhli především Petr Bohata (2+0) a Lukáš Haspra (1+1).

Rovněž poslední zápas kola se zvrtl v jednoznačnou záležitost, když Atlético Most zaznamenalo proti FC Levels druhou nejvyšší výhru kola v poměru 13:0. Ofenzivu vítězů režíroval především Matěj Koudelka (2+6). Nejvýrazněji se k němu připojili jeho bratr Adam Koudelka (3+3), Jakub Hruštinec (3+2) či tříbodoví Jan Štefko (3+0) a Dominik Nobst (1+2). Brankář vítězů, Václav Šlégr, se vychytaným čistým kontem stal společně s rovněž nepřekonaným brankářem Jablíček, Michalem Plochým, gólmanem kola.

Po tomto skončeném čtvrtém kole jsou na čele ligové tabulky stoprocentní Jablíčka Chomutov, před dva body ztrácejícími FC Katalánci SWAG a tři body ztrácející dvojicí týmů Atlético Most a Gamblers Most.

Tabulku nejproduktivnějších hráčů ligy aktuálně zcela ovládají hráči Jablíček. V čele je David Haviar (11+7) před svými spoluhráči Tomášem Banovičem (6+7) a Janem Koptou (7+4). Tito hráči, byť v jiném pořadí, jsou momentálně i nejlepšími střelci. Vede Haviar (11 zásahů) před Koptou (7) a svými šestigólovými spoluhráči Banovičem a Rostislavem Šebkem.

Pouze čelo nejlepších nahrávačů v současnosti neovládají Jablíčka Chomutov. Nejlepším režisérem ligy je po čtyřech kolech Matěj Koudelka (8 asistencí) z Atlética Most, pronásledovaný trojicí Jablíček David Haviar, Tomáš Banovič a Marek Chaloupka (všichni 7 asistencí).

Rovněž nejlepším gólmanem je aktuálně zástupce Jablíček a to Michal Plochý, který má po čtyřech odchytaných kolech již dvě čistá konta a navíc na malý fotbal neuvěřitelný průměr 1,25 obdrženého gólu na zápas. Za ním jsou rovněž se skvělými čísly Václav Šlégr (1,50) z Atlética Most Ondřej Bíro (1,75) z Gamblers Most.

Páté kolo ligy bude odehráno příští neděli a všichni příznivci mosteckého malého fotbalu jsou k jeho sledování srdečně zváni.

Aleš Janeček