Praha si druhou pozici za letos bezkonkurenčním Brnem definitivně zajistila v minulém kole drtivým vítězstvím 9:1 na půdě Olomouce a bez ohledu na výsledek z Mostu se již nemůže tabulkou nikam posouvat. Zato mezi třetím Blanenskem a šestou Olomoucí je rozestup pouhé dva body a poslední kolo tak slibuje mimořádně napínavou zápletku. Do ní by velmi rád promluvil i Most, který má stále teoretickou možnost při správném souběhu dalších výsledků obsadit konečnou bronzovou pozici.

K tomu ovšem musí dokázat něco, co se mu zatím za minulá tři vzájemná střetnutí nepodařilo. Porazit Prahu a to za tři body. Nejde o to, že by Most s tímto soupeřem neuměl hrát. Ve všech třech dosavadních případech šlo o mimořádně vyrovnaná střetnutí, která pro sebe kuriózně vždy v naprosto stejném poměru nakonec získala Praha, vyhrávala 3:2 po pokutových kopech. Chce-li Most pomýšlet na posun tabulkou vzhůru, musí tentokrát tuto zvláštní tradici zlomit.

Pro tuto misi nominoval mostecký trenér Vojtěch Benda tuto sestavu - Bíro Ondřej "C" - brankář, Batelka David, Černý Jakub, Dolejška Matěj, Fišer Antonín, Haviar David "A", Chábera Jakub, Khaur Michal, Macko David, Polák Jakub a Šebek Rostislav.

Odhadovat sestavu Prahy je samozřejmě velmi složité, neboť ta je v průběhu ročníku značně proměnlivá, vždy ovšem s velmi vysokou kvalitou. To je dáno zejména soutěží, kterou tento výběr reprezentuje. Hanspaulská liga, zahrnující tisíce registrovaných hráčů, samozřejmě skýtá nepřeberné množství velmi kvalitních fotbalistů a pražský trenér tak má v případě neočekávaných okolností vždy kam sáhnout pro nové tváře.

My jsme každopádně tradičně požádali mosteckého trenéra o zhodnocení jeho nominace a nadcházejícího utkání.
„Při tvorbě nominace na zápas s Prahou jsem tentokrát musel zohlednit to, že některé kluky neuvolní na utkání jejich pracovní či sportovní povinnosti. Proto se možná pro naše fanoušky v sestavě nachází pár překvapení, ale až na jedno jméno nejde ani v jednom případě o hráče zcela bez Superligových zkušeností. Nominace navíc reflektuje poměry v naší domácí lize a většina hráčů je tak z aktuálně prvních třech týmů, tedy z Atlética Most, Jablíček Chomutov a Gamblers Most. Pevně věřím, že se jedná o velmi silný tým, a doufám, že konečně prolomíme zakletou pražskou bilanci," uvedl Benda.

„Je samozřejmě velmi složité odhadovat, v jakém složení Praha dorazí. Jednat se o vzdálenějšího soupeře, nabízela by se úvaha, že tým, který již nemůže na svém konečném umístění nic změnit, dorazí ve značně improvizované sestavě. Ale Praha je přeci jen náš nejbližší soupeř a určitě sem opět vyšle bez problémů velmi kvalitní mužstvo, které bude pro naše hráče opravdovou výzvou. Proto chceme k zápasu od samého počátku přistoupit zodpovědně s vysokou mírou nasazení a pokusit se soupeři vnutit náš styl hry. Ostatně by si i naši fanoušci, které tímto na zápas srdečně zvu, zasloužili, abychom se s nimi po lehce rozbouřené sezóně rozloučili tříbodově" uzavřel své hodnocení Benda.

Rozloučit se s letošní sezónou DRFG Superligy malého fotbalu a podpořit mostecké hráče lze tento čtvrtek od pěti hodin odpoledne.

Aleš Janeček